Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Τραμπ: Είμαι θύμα του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών» στην ιστορία των ΗΠΑ

0
72 Προβολές

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδοκίμασε την Πέμπτη τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και χαρακτήρισε την έρευνα ως «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην αμερικανική ιστορία.

Αντιμέτωπο με την αυξανόμενη πίεση από τον Λόφο του Καπιτωλίου, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διόρισε την Τετάρτη τον πρώην διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, ως ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και ενδεχόμενη συνέργεια ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.

Ο Τραμπ ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης σε δήλωσή του ότι «μια ενδελεχής έρευνα θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε -ότι δεν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα στην εκστρατεία μου και οποιαδήποτε ξένη οντότητα».

Όμως το πρωί της Πέμπτης μέσα από δύο μηνύματά του στο Twitter, ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι είναι δυσαρεστημένος μ’ αυτή την τελευταία εξέλιξη. «Παρόλες τις παράνομες πράξεις που έλαβαν χώρα στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και στην κυβέρνηση Ομπάμα, ουδέποτε διορίσθηκε ειδικός εισαγγελέας!», έγραψε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών σε βάρος ενός πολιτικού στην αμερικανική ιστορία!».

Τα σχόλια αυτά αντανακλούν ομιλία που έκανε την Τετάρτη ο Τραμπ, πριν ανακοινωθεί ο διορισμός του Μιούλερ, κατά την οποία υποστήριξε ότι κανένας πολιτικός στην ιστορία «δεν αντιμετωπίσθηκε χειρότερα ή πιο άδικα» απ’ ό,τι αυτός.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τσάρλι Ντεντ δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι αναμίχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές. Στόχος της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα, δήλωσε, είναι να καθορίσει αν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα σε συνεργάτες του Τραμπ και τη Ρωσία για να συμβεί αυτό.

«Πιστεύω ότι γι’ αυτό έχουμε αυτή την έρευνα -για να βρούμε αν υπήρξε πράγματι συνέργεια. Ελπίζω βεβαίως ότι δεν υπήρξε, αλλά, αν υπήρξε, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο Ντεντ στο CNN.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up