Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας διοργανώνει η ΚΕΔΕ

0
99 Προβολές

Ειδικό θεματικό συνέδριο με θέμα «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες τον χρόνο»διοργανώνει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου 2017.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται, όπως ενημερώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης του Ιατρικού Τουρισμού.

Στο Συνέδριο που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υπουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, αιρετοί από τον Α΄ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης και κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο του Επιχειρείν, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της Υγείας και του Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου:

  • Θα παρουσιαστούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισμού Υγείας.
  • Θα αναδειχθεί η μεγάλη σημασία των συνεργασιών και των συνεργειών που πρέπει να αναπτυχθούν.
  • Θα δοθεί έμφαση στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διαμόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισμού και το όφελος που θα προκύψει για τις τοπικές κοινωνίες.
  • Θα συζητηθούν τα ζητήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από πλευράς Πολιτείας, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της νέας αγοράς.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία. Στο πλαίσιο αυτό η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού σε συνεργασία με σημαντικές δυνάμεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισμού επιχειρούν, με σταθερά και ουσιαστικά βήματα, να τοποθετήσουν τη χώρα μας στον χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να την αξιοποιήσει».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up