Διαστάσεις… επιδημίας παίρνουν οι κλοπές ιατρικού εξοπλισμού
Κοινωνία

Διαστάσεις… επιδημίας παίρνουν οι κλοπές ιατρικού εξοπλισμού

Κρούσμα κλοπής ιατρικού εξοπλισμού σημειώθηκε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό, μετά τον «Άγιο Σάββα», το Νοσοκομείο Βόλου και το Νοσοκομείο Λαμίας.

Η σπείρα δείχνει προτίμηση στον γαστρεντερολογικό εξοπλισμό, αφού και στην περίπτωση της Λάρισας στόχος έγινε το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου, από όπου εκλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το νοσοκομείο θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ αποφάσισε και τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας έχει επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη προανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν της οικονομικής ζημιάς που υπέστη το νοσοκομείο, η κλοπή δημιούργησε και πρόβλημα στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: in.gr/Μαίρη Μπιμπή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet