Τρομοκρατική επίθεση με 19 νεκρούς σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ
Κόσμος

Τρομοκρατική επίθεση με 19 νεκρούς σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ

Μακελειό λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο Manchester Arena. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κλειστό συναυλιακό χώρο στην πόλη με χωρητικότητα 18.000 ανθρώπων.

Η έκρηξη σημειώθηκε αφού η τραγουδίστρια είχε αποχωρήσει από τη σκηνή. Αργότερα η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι είναι συγκλονισμένη, ενώ παράλληλα ακυρώθηκε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των εμφανίσεών της.

Τεράστια ήταν από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των Αρχών. Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι Αρχές έκαναν επίσης γνωστό ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους του Μάντσεστερ και άλλων μεγάλων πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το φρικτό περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική επίθεση.

Μαρτυρίες: Ήταν βόμβα

Δεκάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στον συναυλιακό χώρο μίλησαν στα Μέσα Ενημέρωσης της Βρετανίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι άκουσαν έκρηξη βόμβας.

«Ήταν σίγουρα βόμβα, ακούστηκε στον χώρο του φουαγέ» δήλωσε στο BBC η Έμα Τζόνσον, η οποία μαζί με το σύζυγό της περίμεναν να παραλάβουν τα δύο τους παιδιά.

«Όλο το κτίριο τραντάχτηκε. Ακούστηκε μια έκρηξη, μετά λάμψη και φωτιά. Μπορούσαμε να δούμε παντού ανθρώπους πεσμένους» συνέχισε.

Ο Άντι Χόλεϊ, ο οποίος επίσης είχε πάει να παραλάβει τη γυναίκα και την κόρη του, μίλησε με βεβαιότητα για έκρηξη. «Το ωστικό κύμα με έριξε περίπου ένα μέτρο μακριά. Όταν σηκώθηκα, έβλεπα παντού ανθρώπους στο έδαφος. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μπω στον χώρο της συναυλίας να βρω την οικογένειά μου. Ευτυχώς, ήταν καλά».

Αλλά και πολίτες του Μάντσεστερ με μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα πρόσφεραν στέγη για τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Δημιουργήθηκε μάλιστα και το σχετικό hashtag #roomforManchester.

Πηγή: in.gr/ Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet