Συνεχίζεται η διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας έξω από σχολεία στο Ηράκλειο
Ποιότητα Ζωής

Συνεχίζεται η διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας έξω από σχολεία στο Ηράκλειο

Συνεχίζεται η… σκυταλοδρομία των έργων μετατροπής των οδών έξω από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, έργα που υλοποιεί αυτό το διάστημα ο Δήμος προκειμένου, όπως ενημερώνει, να διασφαλίσει αφενός την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, αφετέρου δε και κυριότερα την ασφαλέστερη μετάβαση των μικρών μαθητών από και προς το σχολείο.

Τη σκυτάλη παίρνει η ανάλογη παρέμβαση επί της οδού Χρυσανθέμων έξω από το 2ο-11ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν ολοκληρωμένα τα αντίστοιχα έργα στην γειτονιά της Καναπίτσας. Συγκεκριμένα: στην οδό Κιθαιρώνος έξω από το 12ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δημοτικό και στην οδό Αγίου Νεκταρίου μπροστά από την είσοδο του 13ου Δημοτικού Σχολείου.

Ειδική μέριμνα για την κυκλοφορία στην Καναπίτσα

Προκειμένου να αποφορτιστεί κυκλοφοριακά η γειτονιά της Καναπίτσας, ιδιαίτερα δε μπροστά από το 13ο Δημοτικό, ο Δήμος προχωρά σε περαιτέρω βήματα. Με αίτημά του στην Τροχαία ζητά να αυξηθεί ο χρόνος που ανάβει το πράσινο φανάρι στην έξοδο της οδού Αγίου Νεκταρίου προς την Ιφιγενείας, ούτως ώστε η διέλευση των οχημάτων να γίνεται πιο άνετα, χωρίς να σχηματίζεται κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Ποιοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής

Τα έργα διαμόρφωσης δρόμων ήπιας κυκλοφορίας αφορούν σημεία στο σύνολο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης, με παρεμβάσεις σύμφωνες με τα πρότυπα που υποδεικνύουν οι Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), όπως η διαμόρφωση παρτεριών, η διεύρυνση των πεζοδρομίων, η ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού κ.ά.

Ήδη οι βασικές εργασίες ολοκληρώθηκαν, πέραν από τα τρία προαναφερθέντα σχολεία της Καναπίτσας, στα νηπιαγωγεία στη διασταύρωση των οδών Πεντέλης και Ζωοδόχου Πηγής, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, στη συμβολή των οδών Πεντέλης & Πέτρουλα, και στο 7ο Δημοτικό επί της οδού Ν. Καζαντζάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet