Μπορεί το «έλλειμμα» δημοσίων σχέσεων να λειτουργήσει υπέρ του Μ. Γραφάκου;
Πρόσωπα

Μπορεί το «έλλειμμα» δημοσίων σχέσεων να λειτουργήσει υπέρ του Μ. Γραφάκου;

Από τα Μελίσσια, τον τόπο που ξεκίνησε στα 31 χρόνια του ν’ ασχολείται ενεργά με τα τοπικά πράγματα, επέλεξε ο Μανώλης Γραφάκος για το πρώτο επίσημο πολιτικό βήμα του προς την κατεύθυνση της δραστηριοποίησής του στην κεντρική πολιτική σκηνή, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (αν και όποτε ανακοινωθεί η σχετική υποψηφιότητά του από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη).

Ο αναπληρωτής προγράμματος της Ν.Δ., πρώην δήμαρχος Μελισσίων, επέλεξε στην πρώτη ομιλία του ν’ αναφερθεί στην ελληνική κρίση και στο πώς θα μπορούσαμε να επιχειρήσουμε την έξοδο από αυτήν. Όσοι περίμεναν ότι θα χρησιμοποιούσε μια πιο «στρογγυλεμένη» γλώσσα από αυτή που χρησιμοποιεί όσα χρόνια δραστηριοποιείται στον αυτοδιοικητικό χώρο, μάλλον διαψεύσθηκαν. Ο Μ. Γραφάκος υπήρξε το ίδιο «άκαμπτος» στην αυτοκριτική και την κριτική του για τους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίση και το ίδιο «ωμός» σε ό,τι αφορά στους τρόπους που μπορεί αυτή ν’ αντιμετωπιστεί. Εξάλλου, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, που παρέστησε και μίλησε στην προαναφερόμενη εκδήλωση, ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων δεν… φημίζεται για το «πλεόνασμα» των δημοσίων σχέσεων που διαθέτει.

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος εκφοράς του πολιτικού λόγου από τον Μ. Γραφάκο είναι αυτός που δημιουργεί γύρω του ισχυρές συμπάθειες, αλλά κι εξίσου ισχυρές αντιπάθειες. Επίσης, είναι από τους ανθρώπους που παθιάζονται με τις ιδέες τους και εκφράζουν αυτές με έντονο τρόπο, έστω και υπερβολικό κάποιες φορές. Εκείνο, όμως, που πρέπει να του αναγνωριστεί είναι ότι ουδέποτε μιλά «διπλωματικά», λέγοντας κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά πιστεύει. Αντιθέτως, είναι ικανός να «χαλάσει» πολλές καρδιές και να βάλει πολλούς απέναντί του, εάν πιστέψει ότι αυτό που του ζητείται παραβιάζει τον προσωπικό αξιακό κώδικά του.

Κάποιος θα έλεγε ότι ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που «απαγορεύεται» να έχει ένας πολιτικός που θέλει να επιτύχει την εκλογή του. Κάποιος άλλος, ωστόσο, θα μπορούσε ν’ αντιτάξει ότι υπάρχει μια κρίσιμη μάζα πολιτών – ψηφοφόρων οι οποίοι αναζητούν ξεκάθαρα λόγια και «κοφτές» κουβέντες για το πού βρισκόμαστε, πού  θέλουμε να πάμε και κυρίως πώς θα φθάσουμε εκεί. Έστω κι αργά, έστω και με το… στανιό, όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι τα «γλυκά» λόγια που χαϊδεύουν προεκλογικώς τ’ αυτιά τους, καλούνται να τα πληρώσουν πανάκριβα την επομένη των εκλογών. Σε αυτούς τους ψηφοφόρους, ίσως το «έλλειμμα» δημοσίων σχέσεων του Μ. Γραφάκου να λειτουργήσει υπέρ του.

Σε τελική ανάλυση, όπως είπε και ο ίδιος, είναι στο πολιτικό του DNA να λέει αυτά που πιστεύει και όχι αυτά που ακούγονται ευχάριστα κι αυτό, μάλλον, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ούτε στην ενδεχόμενη περίπτωση που τον δούμε υποψήφιο βουλευτή στη Β’ Αθηνών…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet