Η Μαρίνα Πατούλη στο διεθνές συνέδριο Τουρισμού Υγείας
Αυτοδιοίκηση

Η Μαρίνα Πατούλη στο διεθνές συνέδριο Τουρισμού Υγείας

Στις εργασίες ειδικού θεματικού συνεδρίου με αντικείμενο τον Τουρισμό Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου στην Ιθάκη, συμμετείχε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κι επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Το συνέδριο, με θέμα «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες τον χρόνο», διοργάνωσε η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.  Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι φορέων του εξωτερικού, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, αιρετοί από τον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης και κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του επιχειρείν, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της υγείας και του τουρισμού.

Την ανάγκη εκπόνησης  ενός ολοκληρωμένου master plan για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, στο οποίο θα γίνεται χαρτογράφηση του ανταγωνισμού αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Γιώργος Πατούλης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών.  Όπως τονίσθηκε, πρόκειται για ένα είδος οδικού χάρτη, μέσω του οποίου θα προτείνονται συγκεκριμένες πολιτικές με σκοπό την προώθηση των εθνικών στόχων πάνω στον τομέα αυτό. Φορέας υλοποίησης του οδικού χάρτη θα αποτελέσει το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης και το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

Η κα Πατούλη με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού για την ανόρθωση της χώρας δήλωσε τα εξής:

«Το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας είναι μια ελπιδοφόρα και εποικοδομητική παρέμβαση μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα μας. Είναι μια σύγχρονη πρόταση αναπτυξιακών προοπτικών για την Ελλάδα του 2017, που προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση και φορείς που βρίσκονται εγγύτερα στον πολίτη, με στόχο η πατρίδα μας να αξιοποιήσει την ισχυρή δυναμική που έχει στον τομέα του Τουρισμού Υγείας.

»Μόνο με οργανωμένες στρατηγικές, που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως τόπος, με συστράτευση δυνάμεων και τη στήριξη της ίδιας της κοινωνίας, μπορούμε ν’ αλλάξουμε την τύχη της Ελλάδας, προσβλέποντας σε καλύτερες ημέρες ευημερίας και δημιουργικών αλλαγών στο άμεσο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet