Η Λαϊκή Συσπείρωση απέτρεψε απόλυση συμβασιούχου στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Η Λαϊκή Συσπείρωση απέτρεψε απόλυση συμβασιούχου στην Αγία Παρασκευή

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής, αποτελούμενη από τους Αδρέα Γκιζιώτη, δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Τσιμπουκάκη, την εκπρόσωπο στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ Μαρία Καρασταμάτη και τον Ζαχαρία Αγιοβλασίτη, από το ΠΑΜΕ, γραμματέα του σωματείου, μετά από περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου και παράσταση στη διοίκηση, «υποχρέωσε τον δήμαρχο στην ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης εργαζόμενης στα οχτάμηνα των 460 ευρώ», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

Η κυβέρνηση εφαρμόζει προγράμματα απασχόλησης – «ανακύκλωσης» της ανεργίας, με μισθό κάτω από 500 ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της το ολοκληρωτικό γκρέμισμα του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, γενικεύοντας το καθεστώς της δουλειάς χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας. Η εκτόξευση της ανεργίας δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που «ανακυκλώνουν» τους ανέργους, ούτε με τις ενεργητικές απασχόλησης που στηρίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση και οι οποίες εκμεταλλεύονται την ανεργία για να στηρίξουν μεγαλοεπιχειρηματίες.

Απαιτούμε από τη δημοτική Αρχή να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου, να στηρίξει τους αγώνες των εργαζόμενων, ν’ απαιτήσει από την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην διανοηθεί να ποινικοποιήσει το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν!

Καταγγέλουμε επίσης την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει!

Απαιτούμε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα «παράθυρο», αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μεροκάματο και την αξιοπρέπειά μας. Χωρίς τους εργαζόμενους κανένας χώρος και καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορούμε να ζήσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να λυθεί στο πλαίσιο ενός δρόμου ανάπτυξης όπου κυριαρχεί η αναρχία, η εκμετάλλευση και το κυνήγι του κέρδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την ουσιαστική προστασία και την άμεση ανακούφιση των ανέργων με αιτήματα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να καταλήγει σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που, με τον λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία, μπορεί να αξιοποιήσει τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά για όλους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ – ΟΤΑ στο σωματείο και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Δ.Σ. των Νομικών προσώπων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet