Βράβευση Δήμου Μεταμόρφωσης στα «Energy Mastering Awards 2017»
Ποιότητα Ζωής

Βράβευση Δήμου Μεταμόρφωσης στα «Energy Mastering Awards 2017»

Στα «Energy Mastering Awards 2017» βραβεύθηκε ο Δήμος Μεταμόρφωσης. Σε μια εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, η τελετή απονομής των «Energy Mastering Awards 2017» όπου βραβεύθηκαν οι καινοτόμες πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, δημόσιων φορέων, καθώς και δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων για τις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης βραβεύθηκε με χάλκινο βραβείο στην κατηγορία ISO 50001 Certification για την ανάπτυξη του προτύπου στο σύνολο των κτηριακών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του Δήμου. Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας ο οποίος δήλωσε:

«Εξοικονόμηση, προστασία του περιβάλλοντος, διαφύλαξη του κλίματος, πράγματα πολυειπωμένα. Επιτρέψτε μου να προσθέσω κάτι άλλο που το θεωρώ εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικό: Σε μια κοινωνία, διαπαιδαγωγημένη και εθισμένη στην ασυδοσία, ανευθυνότητα και την έλλειψη κάθε αίσθησης οικονομίας ιδίως σε ότι αφορά τους δημόσιους πόρους, και πολλών άλλων κακών, νομίζω ότι η παιδαγωγική πλευρά της προώθησης αντίληψης και νοοτροπίας εξοικονόμησης που γίνεται και με την παρούσα εκδήλωση από  όλους όσοι συμμετέχουν, είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό.

»Εγώ να ευχαριστήσω την επιτροπή για το βραβείο, να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι μέρος του πολλαπλώς πάσχοντος κράτους, κάνει τις προσπάθειές της και να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που βοήθησαν για να βρεθούμε σήμερα εδώ.

»Σας ευχαριστώ όλους».

Σημειώνεται ότι από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, βραβεύθηκαν ο Δήμος Χαλκιδέων για το πιλοτικό πρόγραμμα Smart City και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για την εγκατάσταση έξυπνου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης των ηλεκτρικών καταναλώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet