Φεστιβάλ Περιβάλλοντος Δήμου Νέας Ιωνίας το Σάββατο 17 Ιουνίου
Ποιότητα Ζωής

Φεστιβάλ Περιβάλλοντος Δήμου Νέας Ιωνίας το Σάββατο 17 Ιουνίου

Το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος Δήμου Νέας Ιωνίας» διοργανώνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναιτώλιο» με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, αλλά και την κινητοποίηση των μικρών μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δάσκαλοι, γονείς και παιδιά θα περάσουν μια μέρα γεμάτη περιβαλλοντικές δραστηριότητες, παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, θέατρο, φύτευση λουλουδιών, υιοθεσία μικρών ζώων, ενώ τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα προγράμματα και τις δράσεις ανακύκλωσης που εφαρμόζονται στον Δήμο. Ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες του Δήμου θα βοηθήσουν τα παιδιά να ελέγξουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη λειτουργία της Ανακύκλωσης Συσκευασιών στον Μπλε Κάδο, με τη συμμετοχή τους στο κουίζ της Ανακύκλωσης και κερδίζοντας μικρά συμβολικά δώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Περιβάλλον και Πόλη» με έργα μαθητών απ΄ όλα τα σχολεία της πόλης. Όπως ενημερώνει ο Δήμος, όποιο σχολείο θελήσει να λάβει μέρος θα πρέπει να φέρει τα έργα των μαθητών στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου έως και την Πέμπτη 15 Ιουνίου.
  • Παιχνίδια με τη συμμετοχή του 4ου Συστήματος Προσκόπων.
  • Συμμετοχή της Φιλοζωικής Ένωσης Νέας Ιωνίας για ενημέρωση αναφορικά με το πρόγραμμα και τις δράσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων, καθώς και για την υιοθεσία μικρών ζώων.
  • Θεατρικό και χορευτικό δρώμενο.
  • Παράσταση καραγκιόζη.
  • Τέλος θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία jazz… διαφορετική από τις άλλες με πρωταγωνιστές το σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη και θέμα την ανακύκλωση. Η μουσική παράσταση περιέχει στοιχεία διαδραστικής ρυθμολογίας, μια απλή ευχάριστη μουσικο-σωματική άσκηση με ρυθμο-κινητικά παιχνίδια και χορό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Γνωστές μουσικές επιτυχίες θα αποδοθούν με στίχους για την ανακύκλωση, υπό τους ήχους ορχήστρας Jazz και με τη συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν με αυτοσχέδια όργανα από συσκευασίες, μαθαίνοντας με αυτό τον τρόπο ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Χρήστος Κανλής, καλούν τους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις αυτές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet