Εθελοντικός καθαρισμός του ρέματος Ποδονίφτη στη Φιλοθέη
Ποιότητα Ζωής

Εθελοντικός καθαρισμός του ρέματος Ποδονίφτη στη Φιλοθέη

Εθελοντικός καθαρισμός του «μέγιστης οικολογικής αξίας» ρέματος Ποδονίφτη στη Φιλοθέη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και σημείο συνάντησης είναι το Σινέ Φιλοθέη στην πλατεία Δροσοπούλου.

Η δράση διοργανώνεται επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) που αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το θέμα της φετινής Ημέρας (2017) είναι «η επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση».

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με το ρέμα ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού σημειώνει:

«Το ακάλυπτο τμήμα του Ποδονίφτη, από τη Λ. Κηφισίας ως το Γυμναστήριο, αποτελεί μια πραγματική όαση και περιλαμβάνεται στα «ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και μέγιστης οικολογικής αξίας» ρέματα που χαρακτηρίστηκαν με την απόφαση 9173/1642/3.3.1993 (ΦΕΚ 281/Δ/1993). Το τμήμα αυτό αποτελείται από μια καταπράσινη ρεματιά βάθους 3 – 5 μέτρων, με πρανή ομαλής κλίσεως, Η παρουσία του ρέματος αποτελούσε πάντα σύμβολο αισθητικής και αναψυχής για τη Φιλοθέη, και τα γεωχημικά δεδομένα δείχνουν ότι η διατήρηση της κοίτης στη φυσική της μορφή έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη ως προς τη διατήρηση των συγκεντρώσεων των χημικών παραμέτρων στο νερό και το ίζημα σε φυσιολογικά επίπεδα. Η διατήρηση αυτή αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη ενός υγιούς οικοσυστήματος».

Ο Δήμος καλεί τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στον εθελοντικό καθαρισμό να φορούν αθλητικά παπούτσια ή γαλότσες.

Οι συμμετέχοντες θα προμηθευθούν με γάντια και σακούλες από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, στελέχη της οποίας θα βρίσκονται στον χώρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet