ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Με… προκάτ ευχές δεν κτίζεται το μέλλον των νέων ανθρώπων κ. Στεργίου
Κοινωνία

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Με… προκάτ ευχές δεν κτίζεται το μέλλον των νέων ανθρώπων κ. Στεργίου

Για τι συνθήκες που επικρατούν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πεντέλης κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η δημοτικής παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, κατηγορώντας τη διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ότι προσπαθεί με «προκάτ» ευχές να αποκρύψει ν’ αποκρύψει τα προβλήματα, αλλά και τη διοικητική του ανεπάρκεια.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Συμπολιτεία αναφέρει:

Με… προκάτ ευχές δεν κτίζεται το μέλλον των νέων ανθρώπων κ. Στεργίου
Τεράστιες οι ευθύνες σας που επί επτά χρόνια δεν έχετε προχωρήσει τις διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχών, ώστε ο Δήμος να αποκτήσει χώρους για νέες απαραίτητες σχολικές μονάδες

Καλές είναι οι δηλώσεις συμπαράστασης στα παιδιά που δίνουν τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων από τον δήμαρχο Στεργίου, μόνο που η σκληρή πραγματικότητα της σχολικής κοινότητας του Δήμου τις κάνει να φαντάζουν εξαιρετικά υποκριτικές.

Ιδιαίτερα στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων οι ασφυκτιούσες σχολικές αίθουσες αδυνατούν να προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες φοίτησης στους μαθητές και δημιουργούν καθημερινά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Τι κάνει για όλα αυτά ο κ. Στεργίου; Μα αυτό που κάνει στα περισσότερα θέματα της πόλης. «Σπρώχνει κάτω από το χαλάκι» τα μεγάλα προβλήματα και προσπαθεί με κινήσεις εντυπωσιασμού να αποκρύψει τη γύμνια της διοίκησής του. Έφθασε στο σημείο να «πανηγυρίζει» ότι «κατόπιν ενεργειών του»(!) το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων κατάφερε ν’ αποκτήσει προκάτ αίθουσα, προκειμένου να «μπαλώσει» τις μεγάλες ελλείψεις σε χώρους που αντιμετωπίζει.

Μετά από 6,5 χρόνια στη διοίκηση, είναι ζήτημα αν ο κ. Στεργίου έχει αντιληφθεί πόσα και ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα στον Δήμο που διοικεί. Όσο για καταγραφή των προβλημάτων αυτών, χρονικό προγραμματισμό επίλυσής τους και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των αναλαμβανόμενων δράσεων, ούτε λόγος να γίνεται.  Κατά τ’ άλλα, ο δήμαρχος δεν φείδεται αυτοεπαίνων και αυτο-δοξασιών για την οργανωτικότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Τόση είναι η οργανωτικότητά του, που σε πολλές περιπτώσεις, αν οι ίδιοι οι γονείς -μέσω των Συλλόγων Γονέων, δεν χρηματοδοτούσαν δραστηριότητες που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καλύψει, αρκετά σχολεία θα θύμιζαν σχολεία άλλης εποχής…

Αλλά μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει και μόνος του τα πιστεύει ο κ. Στεργίου. Η πόλη έχει καταλάβει εδώ και καιρό ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από μια διοίκηση το μοναδικό όραμα της οποίας είναι να μείνει «γαντζωμένη» στην εξουσία, θεωρώντας τον Δήμο ως προσωπικό «βοσκοτόπι» της.

Ωστόσο, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια». Το επόμενο διάστημα, κλιμάκιο στελεχών της θα επισκεφθεί τις σχολικές μονάδες του Δήμου, μιλώντας με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να καταγράψει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και να πιέσει τη δημοτική Αρχή για την αντιμετώπισή τους.

Επειδή η πόλη και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι αξίζουν κάτι περισσότερο από απλές κι ανέξοδες ευχές για το μέλλον τους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet