Δ. Στεργίου: Προωθούμε ενέργειες νομιμοποίησης πληρωμής του επιδόματος
Κοινωνία

Δ. Στεργίου: Προωθούμε ενέργειες νομιμοποίησης πληρωμής του επιδόματος

Ενέργειες για την έκδοση αποφάσεων οι οποίες θα νομιμοποιούν την πληρωμή του επιδόματος στους εργαζόμενους προωθεί ο Δήμος Πεντέλης, όπως τονίζει ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης έπειτα από το ζήτημα που έχει προκύψει λόγω προσπαθειών του Δήμου να ορίσει δικηγόρο για την υποβολή αναίρεσης της απόφασης για καταβολή του επιδόματος.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του δημάρχου σημειώνεται:

Ο Δήμος Πεντέλης παρέμεινε κλειστός λόγω κατάληψής για τρεις (3) ημέρες, 13, 14 και 15 Ιουνίου 2017 από το Σωματείο των Εργαζομένων το οποίο δεν επέτρεψε τη σύγκλιση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης με σκοπό τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου για την υποβολή αναίρεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου για την πληρωμή του επιδόματος εξομάλυνσης των 176,00 ευρώ σε 84 εργαζόμενους ΙΔΑΧ του Δήμου συνολικού ποσού 815.000,00 ευρώ περίπου.

Ο Δήμος μόλις του κοινοποιήθηκε η απόφαση με ενέργειες του δημάρχου Πεντέλης προσέφυγε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξή της ανωτέρω απόφασης στις διατάξεις του νόμου 4456/2017 άρθρο 48 «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» για την αποπληρωμή των εργαζομένων και αναμένουμε την απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης παραμένει πιστή στη βασική της θέση ότι διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα πάντοτε με βάση τη νομιμότητα και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Δηλώνει δε ότι:

α. προωθεί ενέργειες για την έκδοση αποφάσεων οι οποίες και θα νομιμοποιούν την πληρωμή του επιδόματος στους εργαζόμενους.

β. Ο Δήμος και ειδικότερα ο δήμαρχος λαμβάνει υπ όψιν του τη νομιμότητα και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και όχι το πολιτικό κόστος και

γ. θεωρεί ανυπόστατα και ψευδή τα δελτία που εκδόθηκαν και φέρουν τον δήμαρχο να λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet