«Αριστοτέλης»: Σχεδιάζει να γεμίσει τα σχολικά προαύλια με σκακιέρες δαπέδου
Αθλητισμός

«Αριστοτέλης»: Σχεδιάζει να γεμίσει τα σχολικά προαύλια με σκακιέρες δαπέδου

Μετά από την πολύ επιτυχημένη δράση του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Πεύκης – Λυκόβρυσης «Αριστοτέλης την ημέρα του bazaar του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων του Δήμου, με μαθήματα σκακιού στα παιδιά των σχολείων που επισκέπτονταν το bazaar, η συνεργασία του με τη διευθύντρια του Σχολείου, Μ. Χατζοπούλου και τον γυμναστή Κ. Κόντο είχε και συνέχεια…

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημερώνει ο σύλλογος, ο γυμναστής, με τη βοήθεια γονέων, σχεδίασαν στο προαύλιο του Σχολείου μια μεγάλη σκακιέρα δαπέδου!  Με πιόνια αυλής του «Αριστοτέλη», με τους προπονητές του Δ. Ντουντανιώτη και Ν. Χατόγλου, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου, έγινε παρουσίαση στα παιδιά των βασικών κινήσεων και της ονοματολογίας για μια ώρα. περίπου. και μετά συμμετείχαν όλα σε παρτίδες στην υπαίθρια σκακιέρα.

«Η χαρά των παιδιών και η επιθυμία τους να συμμετέχουν όλα στο παιχνίδι της σκακιέρας μάς δίνει όραμα και ελπίδα να δημιουργήσουμε, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων και του Δήμου, σε όλα τα προαύλια των σχολείων του Δήμου μας, σκακιέρες δαπέδου, ώστε όλα τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ένα σπουδαίο παιχνίδι σκέψης και στρατηγικής.
Με την ελπίδα για την πραγματοποίηση του οράματος από τη νέα σχολική χρονιά, ευχόμαστε σε όλους παιδιά και γονείς καλό καλοκαίρι» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Θωμάς Παπαζαχαρίου

    Συγχαρητήρια στον γυμναστή του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κύριο Κ. Κόντο καθώς και στη διευθύντρια κυρία Μ. Χατζοπούλου που που με πολύ διάθεση ”αγκάλιασαν” την πρωτοβουλία αυτή και την υλοποίηση της ιδέας έρθει το σκάκι τόσο κοντά στα παιδιά και να τα βοηθήσει στην ανάπτυξη των πνευματικών και άλλων ικανοτήτων και αξιών για την υγιή διαμόρφωση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet