Υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια έλκη μέσω των Δημοτικών Ιατρείων Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια έλκη μέσω των Δημοτικών Ιατρείων Αγ. Παρασκευής

Υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια έλκη (πληγές του δέρματος, που δεν κλείνουν στον αναμενόμενο χρόνο της μιας εβδομάδας ή του ενός μήνα, λόγω παρουσίας διάφορων επιβαρυντικών παραγόντων όπως μικρόβια, σάκχαρο, χρόνια κατάκλιση, φλεβική και αρτηριακή ανεπάρκεια κ.ά.) παρέχουν τα Δημοτικά Ιατρεία Αγίας Παρασκευής.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται εθελοντικά από εξειδικευμένο, όπως ενημερώνει ο Δήμος, νοσηλευτή με χρόνια κλινικής εμπειρίας, μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό και μεταπτυχιακό πάνω στην επούλωση ελκών, τον κ. Δαμ. Τζαβέλλα, και περιλαμβάνουν:

  • Εκτίμηση και περιποίηση του έλκους.
  • Εκπαίδευση του ασθενούς ή του φροντιστή (συγγενούς ή αποκλειστικής) πάνω στην περιποίηση και πρόληψη με σκοπό την ενδυνάμωση της ασφαλούς και αποτελεσματικής αυτοφροντίδας.
  • Εξ αποστάσεως υποστήριξη μέσω της αποστολής φωτογραφιών (με email, viber, skype, κ.α.).
  • Ευαισθητοποίηση και επιστημονική ενημέρωση των δημοτών για θέματα που αφορούν στην πρόληψη εμφάνισης κατακλίσεων και διαβητικού ποδιού.
  • Δωρεάν χορήγηση ειδικών επιθεμάτων και υγειονομικού υλικού σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται στα δημοτικά ιατρεία σε προγραμματισμένη ώρα, ενώ κατόπιν συνεννόησης θα πραγματοποιούνται και επισκέψεις στο σπίτι για όσους ασθενείς δεν είναι περιπατητικοί.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6000998 και 210 6547700.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet