Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου: Όλοι στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τους συμβασιούχους

0
196 Προβολές

Τα τρία αιτήματα που θα καταθέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου, Θανάσης Φωτόπουλος και Μαρία Καρλατήρα, από τους συναδέλφους τους στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 (στις 20:30), η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα των συμβασιούχων της Καθαριότητας, δίνει στη δημοσιότητα η παράταξη, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης:

Μετά τη δημοσίευση, Παρασκευή βράδυ (σ.σ.: 16 Ιουνίου 2017), της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων, καθώς και την πληρωμή των μισθών των συμβασιούχων, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι στο Μαρούσι, Θανάσης Φωτόπουλος και Μαρία Καρλατήρα, ζητήσαμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθούν οι εξελίξεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση στη λειτουργία των υπηρεσιών και για να δοθεί σαφές μήνυμα καταδίκης της απόφασης. Κι αυτό καθώς, μέσω αυτής της απόφασης, η κυβερνητική πολιτική βρίσκει διέξοδο διαφυγής, ενώ έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την Ν.Δ. και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί «διακαή πόθο» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. χρειάζεται να δώσουν το «παρών» τα σωματεία, σύλλογοι και μαζικοί φορείς τις πόλης, να συμβάλλουν ώστε να παρθεί πίσω αυτή η άδικη απόφαση και να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Είναι καθήκον και χρέος μας να στηρίξουμε το δικαίωμα στη δουλειά και να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των πάνω από 100 συμβασιούχων του Δήμου μας.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ζητάμε αύριο το Δ.Σ.:

  • Να επικαιροποιήσει την απόφαση του για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες που εργάζονται σήμερα στον Δήμο Αμαρουσίου.
  • Να απαιτήσει από την κυβέρνηση  να φέρει τώρα στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
  •  Να κάνει σαφές ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα υπογράψει καμιά πράξη που θα οδηγήσει στην ανεργία κανέναν εργαζόμενο και εργαζόμενη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up