Συμμετοχή δημάρχου Πεντέλης στο 9ο Forum Αυτοδιοίκησης
Πολιτική

Συμμετοχή δημάρχου Πεντέλης στο 9ο Forum Αυτοδιοίκησης

Στο 9ο Forum Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με την υποστήριξη του Δήμου Σπετσών το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2017 στο Πόρτο Χέλι – Σπέτσες συμμετείχε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Ο δήμαρχος Πεντέλης κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, στο Πόρτο Χέλι,τοποθετήθηκε, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του πρ. υπουργού Μάκη Βορίδη, βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων, για την αναθεώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για το θέμα της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, στις Σπέτσες, ο δήμαρχος Πεντέλης τοποθετήθηκε για τους δασικούς χάρτες και την αντιπυρική προστασία.

Συμπερασματικά, ο δήμαρχος τόνισε ότι τα μεγαλύτερα θέματα στην Αυτοδιοίκηση είναι το θεσμικό, ο οικονομικός έλεγχος, η καταστατική θέση των αιρετών, τα όρια ευθύνης αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, ο επαγγελματισμός, οι ΟΕΥ, τα ISO, το ασυμβίβαστο και αυτό που εμφανίστηκε τελευταία και το σοβαρότερο, όπως τόνισε, για την αυτοδιοικητική ανασυγκρότηση και την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για τη βελτίωση του «Καλλικράτη». «Οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν στο θέμα της Αυτοδιοίκησης γιατί σχεδιάζουν για αυτήν χωρίς αυτήν, ερασιτεχνικά πολλές φορές. Σ΄ αυτό φταίμε και εμείς οι αυτοδιοικητικοί που δεν κατορθώσαμε να λειτουργήσουμε με βάση την αυτοδιοίκηση που υπηρετούμε, αλλά λειτουργήσαμε και δυστυχώς λειτουργούμε με βάση το κόμμα των συνδικαλιστικών μας οργάνων» τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet