Υπέρ της σκληρής γραμμής στο θέμα των συμβασιούχων ο Νώντας Γαρδέλης
Πρόσωπα

Υπέρ της σκληρής γραμμής στο θέμα των συμβασιούχων ο Νώντας Γαρδέλης

Υπέρ της σκληρής γραμμής και της ολικής ρήξης με την κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων τάχθηκε ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Νώντας Γαρδέλης, στη σχετική συνεδρίαση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουνίου 2017.

Ο τέως πρόεδρος του Σώματος δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα των αποφάσεων» και θα πρέπει να αποσαφηνισθεί «εάν θα πάμε σε ολοκληρωτική ρήξη με την κεντρική εξουσία, ώστε ν’ αποτρέψουμε όλα όσα πάει να μας επιβάλλει ή θα πάμε σπίτια μας». Ο κ. Γαρδέλης υποστήριξε ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν ωριμάσει και πρέπει πλέον να αποφασίζουν μόνες τους για ό,τι τις αφορά, ενώ το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει επικουρικά στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, προειδοποίησε ότι μια τέτοια απόφαση προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωση των πολιτών και των εργαζομένων, γιατί στις περιπτώσεις όπου δίνονται «μάχες στο κόκκινο» θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι μπορεί «να πληγωθούν». «Η ρήξη θέλει υπομονή, επιμονή κι αγώνα διαρκείας» είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος, συμπληρώνοντας ότι «με δίωρες στάσεις κι απεργίες μιας ημέρας, μην περιμένουμε να έχουμε αποτέλεσμα».

Η σκληρή αυτή γραμμή φάνηκε να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αποδείχθηκε και με το ομόφωνο ψήφισμα που πήρε το Σώμα, αλλά υπάρχει ένα σημείο της τοποθέτησης του κ. Γαρδέλη που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής: ότι, δηλαδή, θα πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι τι μπορεί να σημαίνει μια πολιτική ρήξης με την κεντρική εξουσία.

Και μάλλον έχει δίκιο ο αντιδήμαρχος, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για τη λήψη μιας απόφασης, εάν δεν συνοδεύεται και από την ανάλογη συνέχεια, μπορεί να μετατραπεί σε «μπούμερανγκ». Και όπως έλεγε ο Ιταλός πολιτικός Galeazzo Ciano, «η νίκη έχει εκατό πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet