Ο Δημήτρης Κατραμάδος συνεχίζει να «κεντρίζει» τη διοίκηση του Τ. Μαυρίδη
Πρόσωπα

Ο Δημήτρης Κατραμάδος συνεχίζει να «κεντρίζει» τη διοίκηση του Τ. Μαυρίδη

Αρχίζουν να «εξωτερικεύονται» όλο και περισσότερο τα σημάδια τής εκ των έσω αντιπολίτευσης που, σύμφωνα με πηγές, έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται τους τελευταίους μήνες στη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι αυτή του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Πρασίνου και Παιδείας Δημήτρη Κατραμάδου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ο εν λόγω σύμβουλος «βομβάρδισε» τη διοίκηση με «μπηχτές», επισημάνσεις και… διορθώσεις.

Ξεκινώντας από τις καταγγελίες κάποιων συμβούλων, τόσο της μειοψηφίας όσο -και κυρίως- της πλειοψηφίας, για τον τρόπο συμπεριφοράς κάποιων δημοτικών συμβούλων που προσέρχονται αργοπορημένα στις εργασίες του Σώματος, καθυστερώντας την έναρξή του, ο κ. Κατραμάδος είπε «ότι κάποιοι που δεν κάνουν τίποτε ενοχλούνται από αυτούς που κάνουν κάτι», προβάλλοντας λόγους επαγγελματικών υποχρεώσεων για τους συμβούλους που αργοπορούν.

Εν συνεχεία, ο δημοτικός σύμβουλος προχώρησε, υπό μορφή ερωτήσεων, σε σειρά καταγγελιών για ελλείψεις και προβλήματα στην καθημερινότητα του Δήμου. Ειδικότερα, ανέφερε ότι, για πρώτη φορά, στα τέλη Ιουνίου δεν έχει ολοκληρωθεί το καθάρισμα των δασών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από την εκδήλωση κάποιας πιθανής πυρκαγιάς, ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με τον καθαρισμό των παιδικών χαρών τα Σαββατοκύριακα, καθώς αυτές «είναι μέσα στη βρώμα», κατήγγειλε την παντελή έλλειψη φωτισμού στις πλατείες του Δήμου και ρώτησε να μάθει εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη φύλαξη δημοτικών κτηρίων κι εγκαταστάσεων τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου αυτά να προστατευθούν από βανδαλισμούς.

Και κατέληξε με μια διόρθωση ορολογίας, καλώντας τους συμβούλους της διοίκησης να συνειδητοποιήσουν τη διαφορά μεταξύ του όρου «πλεόνασμα» και του όρου «ρευστότητα». Όπως σημείωσε, η αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου δεν προσδίδει στον Δήμο οικονομικό πλεόνασμα, αλλά ταμειακή ρευστότητα, η οποία -όπως σημείωσε- πρέπει ν’ αξιοποιηθεί με μεγάλη προσοχή, αφού η αναχρηματοδότηση των δανείων επιβαρύνει τις επόμενες γενιές.

Μετά την ολοκλήρωση των απαντήσεων του δημάρχου επί όλων των ερωτημάτων που είχαν τεθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή στη συνεδρίαση, ο κ. Κατραμάδος επέμενε ότι κάποια από τα ερωτήματά του δεν είχαν απαντηθεί, με τον δήμαρχο να τον κοιτά (σ.σ.: είναι από τις περιπτώσεις που ταιριάζει η μη δόκιμη έκφραση «το βλέμμα του ήταν όλα τα λεφτά»), χωρίς να βγει λέξη από το στόμα του.

Το βέβαιο είναι ότι ο Δ. Κατραμάδος δεν διστάζει διόλου να «κεντρίζει» τη διοίκηση του δημάρχου και τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας, τόσο με τις τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με ανακοινώσεις του στα ΜΜΕ. Η άλλη πλευρά, προς το παρόν, δεν εκδηλώνεται επισήμως, αλλά στο παρασκήνιο σίγουρα την απασχολεί η συμπεριφορά του συμβούλου, η οποία εξάλλου δεν είναι και η μοναδική περίπτωση που προκαλεί «πονοκεφάλους» στο επιτελείο του δημάρχου.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο θ’ αρχίσουν να δρομολογούνται οι πρώτες πολιτικές εξελίξεις στον συγκεκριμένο Δήμο, αφού και στον χώρο των παρατάξεων της μειοψηφίας έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται οι πρώτες «ζυμώσεις» με ορίζοντα την -όχι και τόσο μακρινή πλέον- ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet