«Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται»… στο αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού
Πολιτισμός

«Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται»… στο αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Από Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου Ν. Ψυχικού παρουσιάζει, για τρεις δωρεάν παραστάσεις, το έργο του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται».

Το έργο του Γάλλου συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη Ρομπέρ Τομά έχει σημειώσει παγκόσμια θεατρική επιτυχία, λόγω της ποιοτικής του γραφής και της δυναμικότητας του θέματός του.

Γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και ξαναδουλεμένο μερικά χρόνια αργότερα, το πρώτο αυτό θεατρικό του Ρομπέρ Τομά θυμίζει κινηματογράφο, είναι μια πικρή κωμωδία με στοιχεία θρίλερ, αστυνομικού, αλλά και μιούζικαλ.

Η πλοκή

Σε μια μεγάλη εξοχική κατοικία, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’50, μια οικογένεια και το υπηρετικό της προσωπικό κάνουν προετοιμασίες για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Ξαφνικά ο οικοδεσπότης ανακαλύπτεται νεκρός στην κρεββατοκάμαρά του με ένα μαχαίρι στην πλάτη. Εξαιτίας της κακοκαιρίας (αλλά και πιθανού σαμποτάζ) οι ένοικοι του σπιτιού μοιάζουν αποκλεισμένοι, χωρίς τα μέσα να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, προτού ο καιρός επιτρέψει να πάει κάποιος στην κοντινότερη πόλη. Για να περάσει η ώρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναζητήσουν τον ένοχο ανάμεσά τους, μιας και η απομόνωση του σπιτιού καθιστά μάλλον αδύνατο το ενδεχόμενο να ήρθε κάποιος ξένος και να έκανε το στυγερό έγκλημα.

Ποιος είναι όμως ο δολοφόνος, ανάμεσα στα μέλη του σπιτιού, που ανήκουν όλα στο γυναικείο φύλο;

Οι συντελεστές

Το έργο παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Θέασις» σε σκηνοθεσία Χρήστου Γαλάνη και παίζουν οι:

Αλεξάνδρα Καραβιώτη, Γεωργία Παλυβού-Κιάππα, Γαβριέλα Δρούγα, Μήτση Παλαιολόγου, Καρίνα Παναγιωτίδη, Μαριλένα Μουρίκη, Γιάννης Κυβερνήτης και Νανά Φουκαράκη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στις 21:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού.

Είσοδος δωρεάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet