Συμβασιούχοι προς δημότες: Σας θέλουμε αλληλέγγυους στον αγώνα μας
Κοινωνία

Συμβασιούχοι προς δημότες: Σας θέλουμε αλληλέγγυους στον αγώνα μας

Στελέχη της Επιτροπής Αγώνα των Συμβασιούχων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έδωσαν το «παρών» στη γιορτή του Κλήδονα στη Λυκόβρυση, μοιράζοντας ενημερωτική ανακοίνωση στους δημότες για τον αγώνα που δίνουν προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Η συγκεκριμένη επιστολή, όπως μας ενημερώνουν, θα μοιραστεί σταδιακά σε όλο τον Δήμο, προκειμένου οι δημότες να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση που διένειμαν οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Αγαπητέ συνδημότη, συνδημότισσα,

Είμαστε εργαζόμενοι που δουλεύουμε στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, στον ηλεκτροφωτισμό και το Πράσινο, οι περισσότεροι από εμάς από το 2015, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Κάνουμε μια βαριά εργασία σε ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες, μαζεύουμε τα σκουπίδια της πόλης, καθαρίζουμε τους δρόμους, φροντίζουμε το πράσινο και το δημοτικό φωτισμό, με απαρχαιωμένα μηχανήματα, με τον καθημερινό κίνδυνο να μην γυρίσουμε στο σπίτι μας, από τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τα συχνά εργατικά ατυχήματα, τις ασθένειες.

Η κυβέρνηση, το προηγούμενο διάστημα, κάτω από την πίεση των αγώνων μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία παρέτεινε τις συμβάσεις μας μέχρι τις 31/12/2017. Σήμερα αξιοποιεί την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δηλώνει ότι θα μας απολύσει, με κίνδυνο να μας ζητήσει να επιστρέψουμε και το σύνολο των δεδουλευμένων μας.

Εμάς, τους εργαζόμενους που κάνουμε την πιο βαριά και ανθυγιεινή εργασία, στις χειρότερες συνθήκες, απολύει η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  

Αν δεν αγωνιστούμε τις επόμενες μέρες, θα βρεθούμε και εμείς στη δεξαμενή της ανεργίας, εκεί όπου σήμερα βρίσκονται τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας και πολλοί από εσάς.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι οι απολύσεις 15.000 εργαζομένων στην Καθαριότητα των δήμων θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, αφού ακόμη και σήμερα με τεράστια δυσκολία στελεχώνονται οι βάρδιες. Πρόκειται για σχέδιο που έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια, πρόκειται για κεντρικές κατευθύνσεις της Ε.Ε., τόσο για τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσο και για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που είναι κερδοφόρες για το κεφάλαιο, όπως η Καθαριότητα, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζεται σε πολλούς δήμους της χώρας. Όπου εφαρμόστηκε είχε άμεσες συνέπειες στους κατοίκους, αφού το κόστος λειτουργίας αυξήθηκε κατακόρυφα, και αυτό μεταφράστηκε σε κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών.

Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σας σε αυτό τον αγώνα που ξεκινήσαμε για να διεκδικήσουμε το ψωμί των παιδιών μας και το δικαίωμά μας στην εργασία, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας.

Η επιτυχία αυτού του αγώνα θα δώσει δύναμη στους εργαζόμενους όλης της χώρας, που μπορεί να είστε εσείς και η οικογένειά σας, να διεκδικήσουν το δικαίωμα όλων μας στην εργασία με πλήρη δικαιώματα, στη ζωή με αξιοπρέπεια. 

Ζητάμε την κατανόησή σας και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε από τη δική μας μεριά, δίνοντας προτεραιότητα στα σημεία όπου υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι, ασθενείς και  λαϊκές αγορές. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet