Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης για τον πρώτο πλειστηριασμό κατοικίας στο Μαρούσι
Κοινωνία

Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης για τον πρώτο πλειστηριασμό κατοικίας στο Μαρούσι

Παρέμβαση για τον πρώτο πλειστηριασμό κατοικίας οικογένειας από το Μαρούσι, η οποία θα συζητηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στο Ειρηνοδικείο της πόλης, πραγματοποιεί η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, η παράταξη αναφέρει:

Η λαϊκή οικογένεια βιώνει καθημερινά την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., συνεχίζοντας στις ίδιες ράγες των πολιτικών που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. διασφαλίζει την υψηλή κερδοφορία των τραπεζών και των μεγαλομετόχων τους, ενισχύοντάς τους με άφθονο κρατικό χρήμα, όπως έγινε στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης από τα δάνεια της Ευρωζώνης, προχωράει σε πλειστηριασμό της λαϊκής κατοικίας.

Την Τετάρτη 28/6/2017 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου γίνεται ο πρώτος πλειστηριασμός κατοικίας λαϊκής οικογένειας της πόλης μας. Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/6 να παρέμβει η δημοτική Αρχή και ν’ αποτρέψει αυτή τη διαδικασία. Παράλληλα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε τα κοράκια να πάρουν τα σπίτια μας.
Έχοντας ως γνώμονα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, έχουμε επιλέξει όχθη. Αυτό που χρειάζεται είναι ο λαός μας να βγει στο προσκήνιο και να έρθει σε συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών, που αγωνίζονται:

  • Να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία.
  • Να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός σε εργατικά – λαϊκά σπίτια.
  • Να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι.
  • Να μην πραγματοποιηθεί καμία πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης από τράπεζες και δημόσιο σε βάρος των ανέργων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων.
  • Να καταργηθεί τώρα από την κυβέρνηση το αντιδραστικό και αντιλαϊκό πλαίσιο που διέπει τους ΟΤΑ, σε σχέση με τις κατασχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet