Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τους μαθητές που… επιχειρούν νεανικά

0
566 Προβολές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2017 στο αίθριο Πολιτιστικό Κέντρο του δημαρχείου Κηφισιάς η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς προκειμένου να τιμήσει τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο μαθητικό συνέδριο προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN) καθώς και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Euroscola».

Τα σχολεία που συμμετείχαν σε προγράμματα επιχειρηματικότητας είναι:

  • 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς: Στα προγράμματα «Euroscola» και «MUN» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σίσσυ Γκίκα.
  • 2ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς: Στα προγράμματα «Εικονική Επιχείρηση» με το προϊόν «X-GLUsive» και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βασιλική Πιτούλη και στο «MUN» με  υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ρίτσα Γογούλου.
  • 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς: Στα προγράμματα «Εικονική Επιχείρηση» με το προϊόν «Gideon» και «MUN» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Δήμητρα Σουλτάνη. Το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς έλαβε το βραβείο: «Καινοτόμο Προϊόν» στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» με την  εταιρεία «RE-STRAW» που παράγει συσκευές τρισδιάστατης απεικόνισης σε ατμό.
  • Α΄ Αρσάκειου Τοσίτσειου Λυκείου Εκάλης: Στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» με το προϊόν «Archaeologicapp» και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τατιάνα-Ελένη Τσορπατζίδου.
  • Β΄ Αρσάκειου Τοσίτσειου Λυκείου Εκάλης, Στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» με το προϊόν «i-project» και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ελένη Ιωάννου. Το Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης κατέκτησε την τέταρτη θέση με το προϊόν «i-project» στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση και οι μαθητές κέρδισαν υποτροφία στο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας «YES» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, «όλο και περισσότερα σχολεία του Δήμου μας στρέφονται με ενθουσιασμό προς την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα αναδεικνύοντας το ταλέντο και το όραμά τους, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών. Δημιουργούν έξυπνα προϊόντα και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα».

Οι ομάδες εργασίας από τα σχολεία παρουσίασαν στην εκδήλωση τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, ενώ στο πλευρό ήταν ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας COCOMAT, Paul Ευμορφίδης, και ο μαθητής του 3ου Λυκείου Κηφισιάς Τάσος Λαμπρόπουλος, οι οποίοι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο κρατούσαν  αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με τα εύστοχα σχόλια τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος στην Επιχειρηματικότητα, Βαγγέλης Αυλήτης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στα παιδιά και τους καθηγητές και τόνισε ότι ο Δήμος Κηφισιάς είναι δίπλα τους και στηρίζει τις προσπάθειές τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στον χαιρετισμό της και η πρόεδρος της ΔΕΠ, δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Καραλή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Παντελής Παπανικολόπουλος και Ζέτη Κασιμάτη, ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ, Ηλίας Κουτσίκος, η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ, Ελένη Σκλάβου, η υπεύθυνη επικοινωνίας ΣΕΝ/JA GREECE, Μαρία Γιαννέτου, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος συμπολιτών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες και λαμπρές επιδόσεις των παιδιών στον νευραλγικό τομέα τής επιχειρηματικότητας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up