«Έλαμψε» η ΑΕΝΚ στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων – U16
Αθλητισμός

«Έλαμψε» η ΑΕΝΚ στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων – U16

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το 1ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων – U16, που διοργάνωσε η IBYT (International Basketball Youth Tourament), μαζί με την ΑΕΝΚ και με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κηφισιάς.

«Ήταν πραγματικά ωραία εικόνα να βλέπει κανείς παιδιά από τόσο διαφορετικές χώρες -σε νοοτροπία, σε θρησκεία και πολιτισμό- να συναγωνίζονται μέσα στο γήπεδο για τη χαρά του παιχνιδιού» μας ενημερώνει ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων από τον λογαριασμό του στο facebook.

Οι ομάδες που πήραν μέρος ήταν: η Εθνική Ουκρανίας U16, η τουρκική ALYA Istanbul, η σερβική ΚΚ Dinamik Beograd, η ισραηλινή Ironi Ness Ziona, η σκοπιανή Partizan Scopje, η ομάδα από το Μαυροβούνιο KK Panter Niksic, η τουρκική ΙΒΒ Istanbul, η τουρκική Bujuksehir Belediyesi Ismir, το Αμερικανικό Κολλέγιο Deree, ο ΚΑΟ Μελισσίων, η ΑΕΚ Περιστερίου και η ΑΕΝΚ.

Οι αγώνες έγιναν στο γήπεδο της Πολιτείας, στο Ζηρίνειο και στο «Δημ. Βικέλας» της Νέας Κηφισιάς, όπου επίσης το Σάββατο 24/6/17 έγινε ο μικρός και μεγάλος τελικός, καθώς και η τελετή λήξης. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στον μικρό τελικό έπαιξαν η σερβική ΚΚ Dinamik Beograd και η σκοπιανή Partizan Scopje (νικητές οι Σέρβοι) και στον μεγάλο τελικό η ΑΕΝΚ με την Εθνική Ουκρανίας, που νίκησε την ΑΕΝΚ με 73-44 και κατέκτησε την πρώτη θέση.

«Απίθανη ήταν η εικόνα στο τέλος, με τα παιδιά ν’αγκαλιάζονται και να χορεύουν όλοι μαζί συρτάκι, πάνω στους ρυθμούς του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη. Σπάνιες και συγκλονιστικές στιγμές» αναφέρεται στην ανάρτηση της ΑΕΝΚ, όπου επίσης προστίθενται τα εξής: «Αξίζουν πολλές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή του τουρνουά. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά της ΑΕΝΚ, στους προπονητές (Στ. Λαδικός Α. Ματθαίος) και στον έφορο (Ν. Ντάσιος)».

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η ΑΕΝΚ συμμετέχει σε διεθνές τουρνουά μπάσκετ. Η πρώτη ήταν το 2015 στη Δανία, ενώ τώρα ετοιμάζεται για συμμετοχή σε τουρνουά στην Ολλανδία (Leiden, Haag, Amsterdam) την άνοιξη του 2018.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet