Αυλαία για το Maroussi Art People Festival με… χορό
Πολιτισμός

Αυλαία για το Maroussi Art People Festival με… χορό

Με τους σπουδαστές των τμημάτων χορού και κίνησης του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου να ξετυλίγουν στη σκηνή το χορευτικό τους ταμπεραμέντο, έπεσε η αυλαία της μεγάλης γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival που για δέκα ημέρες φιλοξενήθηκε στο Maroussi HELEXPO. Κοντά στους συμμετέχοντες βρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που κήρυξε και τη λήξη του καλλιτεχνικού φεστιβάλ.

Η ημέρα ξεκίνησε με τους χορευτές και τους δασκάλους των τμημάτων yoga dance, εναλλακτικής γυμναστικής yoga και pilates, να παρουσιάζουν πώς μέσα από τα μονοπάτια της yoga μπορούν οι οπαδοί της να αποκτήσουν φυσική και ψυχική ανάταση. Δασκάλες των τμημάτων ήταν η Μαίρη Σούκουλη, Νάντια Τσίχλη, Κατερίνα Κατσογρεσάκη.

Στο καλλιτεχνικό τμήμα της βραδιάς ξεδιπλώθηκε η ψυχή της jazz μουσικής θυμίζοντας ακούσματα της μεγάλης της ιστορίας. Συμμετείχαν ο Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), ο Τάσος Σοκορέλης (κιθάρα), ο Παντελής Πασχαλίδης (τρομπέτα), ο Σωτήρης Λιόκαρης (μπάσο), ο Γρηγόρης Μελάκης (ντραμς). Τη γενική μουσική επιμέλεια είχε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου-Παλαμίδη και την οργάνωση είχε η Ελένη Χοζού.

Εν συνεχεία, με όχημα τις δεκάδες κιθάρες τους, το βιολί και το βιολοντσέλο, οι ορχήστρες επιχείρησαν ένα μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο συναντώντας τον Μπαχ και τον Βιβάλντι, τον Βαμβακάρη, και τον Χατζιδάκι μέχρι τους Iron Maiden και τους Queen. Τη γενική μουσική επιμέλεια είχε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου-Παλαμίδη και την οργάνωση είχε η Ελένη Χοζού. Συμμετείχαν: Βαγγέλης Μπουντούνης (κιθάρα), Μάρω Ραζή, String Demons, Λυδία Μπουντούνη (βιολί), Κωνσταντίνος Μπουντούνης (βιολοντσέλο), και η Ορχήστρα των Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.

«Ακτίνες φωτός» με τραγούδια και χορούς από κάθε γωνιά της γης, από διάφορες εποχές και ηλικίες, «διέχυσαν» στο τέλος της βραδιάς οι συμμετέχοντες στη χορευτική παράσταση των τμημάτων ευρωπαϊκών και κοινωνικών χορών, παιδιών και ενηλίκων, λάτιν, σάλσα, φλαμένκο, οριεντάλ, χιπ χοπ, zumba dancing.

Χορευτική παράσταση στο Maroussi Art People FestivalΔασκάλες των τμημάτων χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού ήταν η Κωνσταντίνα Γερογιάννη (zumba dancing), Μαρία Αλωνεύτη-Θεοδωράτου (ευρωπαϊκοί χοροί), Νικόλ Καμζέλα (λάτιν, χιπ χοπ), Πάνος Κορμάς (λάτιν), Τάσος Κατσάρας (σάλσα), Έφη Κεραμάρη (ευρωπαϊκοί χοροί), Ιωάννα Ντάρλα (λάτιν), Στέλλα Παππά (φλαμένκο), Ζοζεφίνα Τερζοπούλου (λάτιν), Γιώργος Φραγκάκης (ελληνικοί παραδοσιακοί και κρητικοί χοροί), Εύα Χαντζηχρήστου (οριεντάλ, tribal fusion). Την παρουσίαση του τμήματος φλαμένκο πλαισίωσαν o Ronald Hofmmann, στην κιθάρα και η Ρόζα Αγγελή, στο τραγούδι.

Κηρύττοντας τη λήξη της μεγάλης γιορτής πολιτισμού των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνεχάρη όλους τους σπουδαστές και τους δασκάλους τους για τις 10 υπέροχες ημέρες πολιτισμού που χάρισαν στο κοινό, μέσα από αυτό το μοναδικό πολύχρωμο καλλιτεχνικό μουσικό, χορευτικό και εικαστικό κολάζ που συνέθεσαν. Ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, ο κ. Γ. Πατούλης, με την ευκαιρία της παρουσίας του, επανέλαβε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει την πολιτιστική παραγωγή στην πόλη και μέσα από τα πολιτιστικά του προγράμματα να αναδεικνύει την καλλιτεχνική φλέβα των Μαρουσιωτών.

Παρών στην ημέρα χορού και κίνησης ήταν και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.

Το Maroussi Art People Festival έφερε σε πρώτο πλάνο τους χιλιάδες σπουδαστές που παρακολούθησαν τη φετινή σεζόν τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, αναδεικνύοντας το εύρος και τη δυναμική της ερασιτεχνικής πολιτιστικής παραγωγής του Αμαρουσίου μέσα από εικαστικά έργα και μουσικοχορευτικές και θεατρικές συμμετοχές την καλλιτεχνική φλέβα των κατοίκων της πόλης. Ζωγράφοι, αγιογράφοι, μουσικοί, χορευτές, χορωδοί, κεραμίστες, χειροτέχνες, σκακιστές, φωτογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και πολλοί άλλοι, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες στο Maroussi HELEXPO σε αυτή τη μεγάλη γιορτή των κλασικών και σύγχρονων τεχνών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet