ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Πιο κοντά στην απαγόρευση;
Πολιτική

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Πιο κοντά στην απαγόρευση;

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το αίτημα άρσης της ασυλίας 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, (Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος, Μιχάλης Αρβανίτης- Αβράμης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος) και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Ιωάννης Λαγός, Γεώργιος Γερμενής, Ευστάθιος Μπούκουρας).

Επίσης, ο Χρήστος Παππάς κατηγορείται για παραβιάσεις των νόμων 495, 2168, 3944 που αφορούν στην απλή οπλοκατοχή (μαζί με τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ν. Μίχο και Ι. Λαγό), αλλά και για παράβαση του νόμου περί προστασίας της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς (ν.3028/2003). Επιπλέον, ο Ν. Μίχος κατηγορείται και για παράβαση διάταξης περί διάθεσης και διακίνησης ναρκωτικών (άρθρο 21 παρ. 1 του ν.4139/2013).

Υπενθυμίζεται πως και για τους άλλους δύο από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Ηλία Παναγιώταρο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο) έχει γίνει ήδη άρση της ασυλίας.

Το δικαστικό αίτημα για άρση της ασυλίας των εννέα βουλευτών, οι οποίοι δεν είχαν ως τώρα αντιμετωπίσει κατηγορίες, στηρίζεται, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, σε 115 καταθέσεις μαρτύρων, στο υλικό που κατασχέθηκε στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε απολογίες κατηγορούμενων.

Έτσι, όπως αναφέρεται, από την ως τώρα ανακριτική έρευνα έχουν προκύψει τα εξής:

Η οργάνωση ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον μέχρι σήμερα αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο με μικρό αριθμό ομοϊδεατών και είχε χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο τρίτο Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.

Η Χ.Α. διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή με βάση την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της.

Τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης φέρονται να καλούνται σε κάθε δράση ή εκδήλωση της οργάνωσης με SMS που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ήδη κατηγορουμένων.

Μάλιστα, οι δύο ανακρίτριες επικαλούνται στο σχετικό αίτημά τους σειρά πειστηρίων, ηλεκτρονικών κυρίως (βίντεο και φωτογραφίες), από τα οποία προκύπτει ότι ο αρχηγός και οι βουλευτές χαιρετούν ναζιστικά.

Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης, οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι ομάδες μελών της Χ.Α. μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, προχωρούν συντεταγμένα και φορούν ίδια ρούχα που έχουν ως σήμα τον μαίανδρο ή άλλα σύμβολα.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet