Άνοιξε η Δρυάδων, «ξεμπλόκαρε» η Ξενοπούλου στο Ηράκλειο
Ποιότητα Ζωής

Άνοιξε η Δρυάδων, «ξεμπλόκαρε» η Ξενοπούλου στο Ηράκλειο

Ανοίγει η οδός Δρυάδων – συνεχίζονται τα έργα που κάνουν το Ηράκλειο πιο όμορφο, πιο λειτουργικό

Τη διάνοιξη της οδού Δρυάδων, στο τμήμα από τη διασταύρωση με τη Lεωφόρο Ηρακλείου έως την οδό Ελ. Βενιζέλου, έβαλε μπροστά αυτές τις ημέρες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, «προκειμένου να διαμορφωθεί ακόμα ένας δρόμος λειτουργικός, εναρμονισμένος με τις ανάγκες της περιοχής αλλά και της πόλης συνολικά», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η οδός Δρυάδων, μολονότι πολυσύχναστη -ως συνέχεια μιας από τις κύριες αρτηρίες που ενώνει το Ηράκλειο με τη Μεταμόρφωση και εξυπηρετώντας πολλά αυτοκίνητα καθημερινά- μολονότι βρίσκεται δίπλα σε μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης, είχε μείνει αδιάνοικτη, ουσιαστικά μισός δρόμος, χωρίς βασικές υποδομές (κυρίως πεζοδρόμια) για δεκαετίες, με αποτέλεσμα το σημείο να παρουσιάζει, όχι μόνο δυσλειτουργία, αλλά ακόμα και επικινδυνότητα. Είναι ενδεικτικό ότι την ανάγκη να «ανοίξει» η Δρυάδων την περιγράφει το σχέδιο πόλης 30 χρόνια πριν…

«Όλα αυτά θ’ αλλάξουν με τη νέα εικόνα που θα τις δώσουν τα έργα που εκτελεί αυτό το διάστημα ο Δήμος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση,  καθώς η οδός Δρυάδων θα πλατύνει, θα στρωθεί η κατάλληλη άσφαλτος, ενώ εκατέρωθεν θα κατασκευαστούν επαρκή πεζοδρόμια για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

«Από την αρχή της θητείας μας ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία της πόλης που είχαν μείνει ξεχασμένα εδώ και χρόνια. Ειδικά στο κομμάτι των κλειστών δρόμων, των “τυφλών” σημείων, έχουμε προχωρήσει σε δέκα και πλέον διανοίξεις οδών, καθιστώντας λειτουργικές τις γειτονιές. Μεγάλα ή μικρά, όλα τα έργα βάζουν ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να γίνει το Ηράκλειο μια πιο όμορφη πόλη», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Διαμόρφωση της οδού Ξενοπούλου

Μια επιπλέον παρέμβαση, χαρακτηριστική της φιλοσοφίας της νέας δημοτικής Αρχής -όπως τονίζεται- για μεγάλα αλλά και μικρά έργα που όμως λύνουν προβλήματα για χρόνια ξεχασμένα, είναι και η διάνοιξη της οδού Ξενοπούλου, στη διασταύρωση με τον οδό Καρκαβίτσα. Μέχρι πρόσφατα, στο σημείο μια μάντρα έκοβε τον δρόμο στη μέση, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία, μην αφήνοντας περιθώριο για πεζοδρόμιο. Ο Δήμος γκρέμισε την κατασκευή, στην θέση της έφτιαξε πεζοδρόμιο και, έτσι, η οδός Ξενοπούλου αποτελεί πλέον δρόμο ολοκληρωμένο και λειτουργικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet