Ροή Ειδήσεων
«Το Σύμφωνο για τη Μεσόγειο να γίνει Σύμφωνο των Περιφερειών, των Δήμων, των νησιών και των πολιτών» «Το Σύμφωνο για τη Μεσόγειο να γίνει Σύμφωνο των Περιφερειών, των Δήμων, των νησιών και των πολιτών» Voucher για σχολικά είδη στους μαθητές της Α’ Δημοτικού από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Voucher για σχολικά είδη στους μαθητές της Α’ Δημοτικού από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης 15,5 εκατ. ευρώ για 11 νέα έργα σε δημοτικές αθλητικές υποδομές της Αττικής 15,5 εκατ. ευρώ για 11 νέα έργα σε δημοτικές αθλητικές υποδομές της Αττικής Σύλλογος Εργαζομένων Χαλανδρίου κατά Σ. Ρούσσου για νηπιαγωγούς και 58 εργαζομένους Σύλλογος Εργαζομένων Χαλανδρίου κατά Σ. Ρούσσου για νηπιαγωγούς και 58 εργαζομένους Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι: Η παιδεία υποφέρει σε κάθε επίπεδο Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι: Η παιδεία υποφέρει σε κάθε επίπεδο «Το Σύμφωνο για τη Μεσόγειο να γίνει Σύμφωνο των Περιφερειών, των Δήμων, των νησιών και των πολιτών» «Το Σύμφωνο για τη Μεσόγειο να γίνει Σύμφωνο των Περιφερειών, των Δήμων, των νησιών και των πολιτών» Voucher για σχολικά είδη στους μαθητές της Α’ Δημοτικού από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Voucher για σχολικά είδη στους μαθητές της Α’ Δημοτικού από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης 15,5 εκατ. ευρώ για 11 νέα έργα σε δημοτικές αθλητικές υποδομές της Αττικής 15,5 εκατ. ευρώ για 11 νέα έργα σε δημοτικές αθλητικές υποδομές της Αττικής Σύλλογος Εργαζομένων Χαλανδρίου κατά Σ. Ρούσσου για νηπιαγωγούς και 58 εργαζομένους Σύλλογος Εργαζομένων Χαλανδρίου κατά Σ. Ρούσσου για νηπιαγωγούς και 58 εργαζομένους Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι: Η παιδεία υποφέρει σε κάθε επίπεδο Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι: Η παιδεία υποφέρει σε κάθε επίπεδο

«Ένοχοι και Αθώοι» στο πέρασμα του χρόνου

«Ένοχοι και Αθώοι» στο πέρασμα του χρόνου

Τη δεύτερη συγγραφική τους προσπάθεια, με ιστορίες που προβλήθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή τους «Μηχανή του Χρόνου», παρουσίασαν οι Χρίστος Βασιλόπουλος και Δημήτρης Πετρόπουλος το βράδυ της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς.

Στις σελίδες του βιβλίου, με τίτλο «Ένοχοι και Αθώοι», ο αναγνώστης θα διαβάσει τις άγνωστες πτυχές 23 ιστορικών γεγονότων, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η διαγραφή των χρεών επί Σόλωνα, τα χαράτσια της Τουρκοκρατίας και η τιμωρία διεφθαρμένων πολιτικών που επιβλήθηκε τις πρώτες δεκαετίες της σύγχρονης ελληνικής Δημοκρατίας, η κατάληψη της Ρόδου από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, που την πήρε από τους Ιωαννίτες ιππότες μετά από προδοσία. Βιογραφίες ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν στην εποχή τους και αρκετά ακόμη ιστορικά γεγονότα. Γιατί πατρίδα μας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο δημοσιογράφοι της εκπομπής, δεν είναι οι κάμποι και τα ψηλά βουνά, αλλά η ιστορία μας και οι άνθρωποι που την έγραψαν.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου, μίλησε για το κεφάλαιο του βιβλίου που αναφέρεται στην Απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τα εθελοντικά σώματα των Ελλήνων, που είχαν ξενιτευτεί και επέστρεψαν για να θυσιαστούν για την ελευθερία της πατρίδας.

Στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν παρόντες ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος και Λίλα Παπαδημητρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Βαλασοπούλου, Αντώνης Βάρδας, Ηλιάνα Στεφανάκου, Αγγελική Συνοδινού, Αικατερίνη Μουστάκη και δεκάδες βιβλιόφιλοι δημότες.

Δημοφιλή άρθρα