Σε συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Πολιτισμός

Σε συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Στη συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στο Αμαλίειο Θέατρο, παραβρέθηκε η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Η λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα και τη Ζωή Παπαδοπούλου, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στα πιο γνωστά λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επαναστατικά, λυρικά και μελωδικά μονοπάτια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Με τις μοναδικές ερμηνείες τους οι τραγουδιστές και η δεκαμελής ορχήστρα από καταξιωμένους μουσικούς χάρισαν μια βραδιά γεμάτη κέφι, ρυθμό και συγκίνηση. Το διαρκές χειροκρότημα του κοινού, καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτιστικής εκδήλωσης, ήταν από τους κυρίαρχους πρωταγωνιστές.

Η κα Πατούλη μαζί με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πλουραλιστικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα στο ανεπανάληπτο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που αποτελεί ζωντανή παρακαταθήκη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας της μουσικής. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την παρουσία της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη και των εγγονών του η συμβολική βραδιά «έμεινε ανεξίτηλη σε όλους, δίνοντας ερεθίσματα πνευματικής και καλλιτεχνικής έμπνευσης».

Σε σχετική δήλωσή της η κα Μ. Πατούλη αναφέρει τα εξής: «Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη εμπνέουν κάθε γενιά που θέλει να δει το μέλλον της Πατρίδας μας με αισιοδοξία, πίστη σε ιδανικά και αξίες και πάνω απ΄ όλα να δημιουργήσει τη δική της ανεξάρτητη πορεία κοιτώντας ανεπηρέαστη μπροστά. Το έργο του Έλληνα μουσικοσυνθέτη αποτελεί αέναο φάρο ελπίδας και αστείρευτη κοιτίδα έμπνευσης κάθε ανθρώπινου πολιτισμού που σέβεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet