Συμπολιτεία: Ανεξέλεγκτος πια ο ηθικός και πολιτικός «κατήφορος» Στεργίου
Πολιτική

Συμπολιτεία: Ανεξέλεγκτος πια ο ηθικός και πολιτικός «κατήφορος» Στεργίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017 και συγκεκριμένα στα θέματα του οδοφωτισμού του Δήμου Πεντέλης και της επιχορήγησης της Αθλητικής Ένωσης Πεντέλης, που προκάλεσαν πολλά σχόλια, αναφέρεται η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Η Συμπολιτεία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε «ανεξέλεγκτο ηθικό και πολιτικό κατήγορο» του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, τον οποίο κατηγορεί για «αρχομανία», αλλά και για «αδιαφανείς» διαδικασίες στην εισαγωγή των θεμάτων στο Σώμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Ανεξέλεγκτος πια ο ηθικός και πολιτικός «κατήφορος» Στεργίου
Με αδιαφάνεια και χωρίς οικονομικά στοιχεία ο οδοφωτισμός σε εργολάβο, χρήματα σε αθλητικό σύλλογο για να κάνει καλοκαιρινό camp

Ότι ο δήμαρχος Στεργίου αρέσκεται να λειτουργεί ως «ελέω θεού αυτοκράτορας», τόσο στην παράταξή του όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι πλέον πασιφανές. Όμως μέχρι πρόσφατα φρόντιζε να καλύπτει αυτή του την αρχομανία δηλώνοντας «υπηρέτης» των δημοτών, χαϊδεύοντας τους τ’ αφτιά και υποσχόμενος τα πάντα.

Όσοι τον πίστεψαν, διαπιστώνουν πλέον με έκπληξη ότι πίσω από τον δήθεν «νοικοκύρη» δήμαρχο κρυβόταν ένας αδίστακτος καιροσκόπος πολιτικός, που για τα μόνα που ενδιαφέρεται είναι η προσωπική πολιτική του καριέρα και το βόλεμα των «δικών» του ανθρώπων. Όταν αυτός αποφασίσει κάτι, οι άλλοι απλώς πρέπει να κατεβάζουν το κεφάλι και να υπακούν. Αν αυτό δεν συμβεί, όπως συχνά πια συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, χάνει την ψυχραιμία του και εκφράζεται αγενώς απέναντι σε στελέχη της μειοψηφίας, όπως η επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, δύο κραυγαλέα περιστατικά, ανέδειξαν τα παραπάνω:

Με αδιαφάνεια και χωρίς οικονομικά στοιχεία ο οδοφωτισμός σε ιδιώτες:

Ένα θέμα, που επί της αρχής βρίσκει σύμφωνη τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν καθαρά, ότι αυτή η διαδικασία είναι οικονομικότερη για το Δήμο, άρα και για τους δημότες που πληρώνουν τον ηλεκτροφωτισμό.

Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να θωρακίσει τη θέση της, αρνήθηκε επίμονα να δώσει οικονομικά στοιχεία για το θέμα, στάση αδιαφανή, ελεγκτέα, που εγείρει πολλά ερωτηματικά και ανοίγει τεράστιο ηθικό θέμα.

Παρά τις επίμονες παρεμβάσεις από πλευράς της παράταξής μας, η διοίκηση επέμενε να «κρατά κλειστά τα χαρτιά» της και περιορίστηκε να ψελλίσει ότι η επιλογή ιδιώτη εργολάβου είναι «πολιτική απόφαση», χωρίς να δώσει ούτε ένα οικονομικό στοιχείο για το θέμα.

Χρήματα σε σύλλογο για να κάνει καλοκαιρινό camp δωρεάν, την ίδια στιγμή που ο σύλλογος με αφίσα του τιμολογούσε τη «δωρεάν» υπηρεσία με 80 ευρώ το άτομο!

Στην ίδια συνεδρίαση αποκαλύφθηκε, ότι απόφαση επιχορήγησης της Α.Ε. Πεντέλης με 2.000 ευρώ για τη διενέργεια αθλητικού camp για παιδιά, είχε βασιστεί σε ψευδή στοιχεία, αφού η δήθεν «δωρεάν συμμετοχή» σε αυτό στην πραγματικότητα χρεωνόταν με 80 ευρώ το άτομο. Κι ενώ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έδειχναν σαστισμένοι με την αποκάλυψη, ο κ. Στεργίου, απτόητος, «έδωσε την εντολή» να ψηφιστεί το θέμα.

Δεν ξέρουμε πόσο όμορφα μπορεί να αισθάνονται οι σύμβουλοι της παράταξης Στεργίου, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν (άρα και ν’ αναλάβουν τις ευθύνες) εισηγήσεις που «μπάζουν από παντού», αλλά το σίγουρο είναι ότι οι δημότες δεν αισθάνονται καθόλου όμορφα. Ακόμη και όσοι είχαν παρασυρθεί από τα αυτο-διαφημιζόμενα «προτερήματα» του κ. Στεργίου, παραδέχονται πλέον ότι ο δήμαρχος έχει από καιρό χάσει το μέτρο.

Οι ευθύνες όλων μας να σταματήσουμε τον επικίνδυνο κατήφορο που έχει πάρει η διοίκηση Στεργίου είναι μεγάλες. Από πλευράς ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό -στο πλαίσιο των θεσμικών καθηκόντων μας- ν’ αποτρέψουμε επιλογές που θα πάνε τον Δήμο ακόμη πιο πίσω. Ας αναλάβουν και υπόλοιποι τις δικές τους ευθύνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet