Συνδρομή ΣΠΑΠ σε κατάσβεση πυρκαγιάς κοντά στον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας
Αυτοδιοίκηση

Συνδρομή ΣΠΑΠ σε κατάσβεση πυρκαγιάς κοντά στον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πίσω από τον σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχε με εθελοντές και οχήματα ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ). Η φωτιά έκαψε τρία αυτοκίνητα και περίπου δύο στρέμματα οικοπεδικού χώρου.

Στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά επενέβη το Πυροσβεστικό Σώμα με 20 πυροσβέστες και 10 οχήματα.  Έφθασαν, επίσης, άμεσα, κλιμάκιο του ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον πρόεδρό του και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν σε επιφυλακή, καθώς και οι ομάδες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Παρόντες στον τόπο της φωτιάς ήταν ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου και μέλος του Διοικητικού του ΣΠΑΠ Δημήτρης Χριστουλάκης.

Η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος και των φορέων της Αυτοδιοίκησης, είχε σαν αποτέλεσμα να σβήσει η φωτιά πολύ γρήγορα.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευτυχώς το σημερινό περιστατικό δεν εξελίχθηκε σε κάτι σοβαρό, που θα μπορούσε να απειλήσει τον οικιστικό ιστό. Ο ΣΠΑΠ για άλλη μία φορά ήταν παρών για να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Δήμο Χαλανδρίου στην επιχείρηση κατάσβεσης με εθελοντές και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν σε κατάσταση επιφυλακής. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για τη γρήγορη και αποτελεσματική προσπάθεια!

»Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε καθ΄ όλη την αντιπυρική περίοδο σε αυξημένη ετοιμότητα και εγρήγορση, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – μελών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet