Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ο Δήμος Κηφισιάς αναζητά εθελοντές

0
174 Προβολές

Στην ίδρυση και οργάνωση Γραφείου Εθελοντισμού προχωρά ο Δήμος Κηφισιάς. Το Γραφείο ιδρύεται ως δομή στήριξης και κόμβος συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Δήμο, προς όφελος του συνόλου των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή διέρχονται από τον Δήμο.

Όπως τονίζει ο Δήμος: «Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Συνδυάζει “τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου”.

»Θέλουμε οι εθελοντικές οργανώσεις να διατηρήσουν την αυτονομία και αυτοτέλεια τους, ενώ από την άλλη πλευρά, οι μεμονωμένοι εθελοντές να βρουν ένα πλαίσιο δράσεων όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και η δράση τους να είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα.

»Με την πλήρη οργάνωση των δράσεων θα επιτύχουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συνοχή που όλοι οραματιζόμαστε και αξίζουμε».

Ο Δήμος Κηφισιάς θα προβαίνει σε τιμητικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις για την προσφορά των εθελοντών μέσα από τη θέσπιση διαδικασιών επιβράβευσης των εθελοντών και πιστοποίησης της εργασίας που προσφέρουν, χορηγώντας τους αντίστοιχες συστατικές επιστολές. Παράλληλα θα προμηθεύονται με κατάλληλο ρουχισμό – εξοπλισμό (γάντια, καπέλα, μπότες) ανάλογα με την περίσταση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up