Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Νέες συμβάσεις για όλους τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα Δήμου Αμαρουσίου

0
279 Προβολές

Στην υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας με όλους τους ήδη εργαζόμενους οκτάμηνης διάρκειας συμβασιούχους στην Καθαριότητα προχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου 2017, και έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Και οι 95 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Αμαρουσίου υπογράφουν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, νέες συμβάσεις εργασίας που λήγουν στις 31 Μαρτίου 2018.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλου αποφασίστηκε, επίσης, μετά από εισήγηση του κ. Πατούλη, η άμεση κάλυψη των 50 κενών θέσεων που υπάρχουν ήδη στον τομέα Καθαριότητας του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Επίσης, αποφασίστηκε, στην επόμενη συνεδρίαση να υπάρξει ολοκληρωμένη εισήγηση για την τροποποίηση του ΟΕΥ, στην οποία θα προστεθούν επιπλέον κενές θέσεις στην ειδικότητα της Καθαριότητας. Οι προβλεπόμενες θέσεις θα ξεπεράσουν, σύμφωνα με τον Δήμο, σε αριθμό τις 100, ώστε να υπερκαλυφθεί το σύνολο των συμβασιούχων που αυτή τη στιγμή εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου».

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις σημαντικές αυτές εξελίξεις που αφορούν στο εργασιακό τους μέλλον από τον δήμαρχο Αμαρουσίου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό στο δημαρχείο, σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης απευθυνόμενος στους εργαζομένους μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Με την απόφασή μας αυτή εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες συνθήκες για μόνιμες θέσεις εργασίας, προκείμενου κάθε συμβασιούχος στην Καθαριότητα να έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να εργασθεί και να αποκτήσει το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που είναι και οι τελικοί κριτές μας.

»Παρά το γεγονός, ότι δεν μας υποχρεώνει και είναι προαιρετική η εφαρμογή του νόμου και της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που εξεδόθησαν μετά από αστοχίες στη διαχείριση των συγκεκριμένων θεμάτων που εξαρχής είχαμε επισημάνει χωρίς να εισακουσθούμε, πήραμε αυτή τη σημαντική απόφαση για τους εργαζόμενους μας.

»Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημά σας για μόνιμη κι σταθερή εργασία, τόσο με τη στήριξη και τη συμμετοχή μας στους αγώνες σας και την πίεση που ασκήσαμε στην κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί λύση στην ομηρία σας, όσο και σήμερα με την υπογραφή των νέων συμβάσεων και την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου.

»Για κάποιους ίσως αποτελείται κομματική πελατεία. Για εμάς είστε οι εργαζόμενοι μας και το έχουμε αποδείξει από όλα τα προηγούμενα χρόνια της Δημαρχιακής μας θητείας.

»Σκεφτόμαστε ως Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα. Κόμμα μας είναι το Μαρούσι και στόχος μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, ώστε η πόλη μας να γίνει πρότυπο πόλη σε όλη την Ελλάδα.      

»Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και συνεπείς στις αρχές μας για να  διασφαλίσουμε σταθερή και μόνιμη εργασία στους συμβασιούχους στην Καθαριότητα. Κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει εκτός του Δήμου μας».

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Ρένα Χαλιώτη, ο συντονιστής του έργου της διοίκησης, Δημήτρης Καρλαύτης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Διδασκάλου, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up