Δήμος Κηφισιάς: Να γιατί το Ζηρίνειο δεν έχει ακόμη νέο ταρτάν
Αθλητισμός

Δήμος Κηφισιάς: Να γιατί το Ζηρίνειο δεν έχει ακόμη νέο ταρτάν

Την «αλήθεια», όπως τη χαρακτηρίζει, για το έργο αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς παραθέτει η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς.

Σύμφωνα με τον Δήμο η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και στην αδυναμία του εργολάβου να εκτελέσει το έργο, καθώς κρίθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου ότι τα πιστοποιητικά καταλληλότητας του υλικού που προσκόμισε ο εργολάβος ήταν εκτός εγκεκριμένων διεθνών προδιαγραφών της IAAF, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Όλη η αλήθεια για το Ζηρίνειο

Προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς ήταν η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στο Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς, το οποίο ήταν σε κακή κατάσταση περισσότερο από οκτώ χρόνια και απαγορευτικό για αθλητικές διοργανώσεις. Οι αθλητές των συλλόγων του Δήμου αναγκάζονταν να αγωνίζονται και αρκετές φορές να προπονούνται για επίσημους αγώνες, στο ΟΑΚΑ. Οι αθλητές παραπονιούνταν για τραυματισμούς και κακώσεις.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, υπέγραψε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προγραμματική σύμβαση για την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Ζηρινείου, συνολικού προϋπολογισμού 230.000,00 ευρώ. Σκοπός του Δήμου είναι να μπορέσουν οι αθλητές να επιστρέψουν στο Δημοτικό Στάδιο του Ζηρινείου και η άθληση των μικρών παιδιών, αλλά και των ιδιωτών να είναι  ασφαλής.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στις χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο για την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διεξήχθη αναγκάστηκε να αναδείξει ως ανάδοχο για το έργο του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Ζηρίνειο την εταιρεία που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση στον διαγωνισμό, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία Δημοσίων Έργων. Αν και πεποίθησή μας είναι ότι έργα πολύ συγκεκριμένου προϋπολογισμού είναι αδύνατον να εκτελεστούν σωστά και να ακολουθήσουν τις σύγχρονες προδιαγραφές με μεγάλες εκπτώσεις, που στο συγκεκριμένο έργο έφτασε το 42%, οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να προχωρήσουν με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Η πορεία της διαδικασίας ανέδειξε ότι ο ανάδοχος δεν μπορούσε να εκτελέσει το έργο διότι κρίθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου ότι τα πιστοποιητικά καταλληλότητας του υλικού που προσκόμισε ήταν εκτός εγκεκριμένων διεθνών προδιαγραφών της IAAF (σ.σ. Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού). Ακολούθως κηρύχθηκε έκπτωτος, αφού δυστυχώς είχε πρώτα εκτελέσει κομμάτι του έργου που αφορούσε την αποξήλωση μέρους του ταρτάν.

Ακολούθως η εταιρεία που είχε επιλεγεί για την αντικατάσταση του ταρτάν προσέφυγε στην Περιφέρεια επικαλούμενη διαδικαστικά ζητήματα, όπου και δικαιώθηκε.

Ο Δήμος Κηφισιάς θέλοντας να προσφέρει έναν σύγχρονο χώρο άθλησης στους δημότες μας, συνεχίζει τη χρονοβόρα διαδικασία όπως αυτή προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Τη συγκεκριμένη στιγμή είμαστε στο στάδιο της πρόσκλησης των επόμενων συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Η γραφειοκρατική διαδικασία που εμποδίζει την υλοποίηση του έργου έχει διαρκέσει περί τους δώδεκα (12) μήνες, μικρότερο διάστημα των οκτώ (8) χρόνων που το Ζηρίνειο υπολειτουργούσε ή λειτουργούσε υπό άθλιες συνθήκες.

Σκοπός του Δήμου Κηφισιάς είναι να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις  και σύντομα να παραδοθεί ένα σύγχρονο στάδιο στα αθλητικά σωματεία και στους πολίτες.

Ο Δήμος Κηφισιάς παράλληλα έχει μεριμνήσει για τους αθλούμενους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν τον χωμάτινο στίβο του Ποδοσφαιρικού Γηπέδου «Φώτης Βαρδαξής» στη Νέα Ερυθραία. Επίσης, επισκευάστηκε η άσφαλτος του στίβου του  Ζηρινείου για προσωρινή χρήση από τους δημότες και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Οι σύλλογοι που έχουν τμήματα στίβου και χρησιμοποιούσαν το Ζηρίνειο Στάδιο διεξάγουν τις προπονήσεις τους σε άλλα γήπεδα, με έξοδα του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet