Δύο τραματίες από πυρκαγιά στα Οινόφυτα, φωτιά στο Ζευγολατιό
Κοινωνία

Δύο τραματίες από πυρκαγιά στα Οινόφυτα, φωτιά στο Ζευγολατιό

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών, στο 39ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας (Οινόφυτα). Οι δύο τραυματίες από τη φωτιά διακομίστηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 40 άνδρες και 16 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 22 άτομα. Από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου pzl.

Στο μεταξύ κατασβέστηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε καλαμιές στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική με τρία οχήματα και οκτώ άνδρες.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 55 αστικές πυρκαγιές, 48 δασικές πυρκαγιές και 29 παροχές βοηθείας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μεταβεί στη Ζάκυνθο και ερευνά τα περιστατικά εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet