Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Όλα για την προστασία από τα «κόκκινα» δάνεια σε εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου

0
196 Προβολές

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τα νέα δεδομένα πάνω στο καυτό θέμα των «κόκκινων» δανείων, ώστε να προστατεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα αναλύσει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ως καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Στο επίκεντρο την παρουσίασης θα βρεθεί η νέα νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ελεύθερους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες και μεγάλες- καθώς και η ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουρμούσης θα δώσει συμβουλές πάνω στο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο), ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης θα απαντηθούν οι ερωτήσεις – απορίες που τυχόν να τεθούν από το κοινό, οι οποίες, όπως ενημερώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, θα ληφθούν υπ΄ όψιν στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, «με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να απλώνει μεγαλύτερη την ομπρέλα της κοινωνικής προστασίας για τους Ηρακλειώτες, συμμετέχοντας, αυτή τη φορά, στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, εκστρατεία στην υπηρεσία της οποίας, θυμίζουμε, έχουν τεθεί τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

»Τα εν λόγω σημεία έχουν στόχο να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την προφανή αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες».

Σταδιακά θα αναπτυχθεί δίκτυο 120 Γραφείων σε όλη την Επικράτεια, και στόχος της δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει σύντομα ένα τέτοιο Γραφείο και στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής…

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up