Στίβος: Στην 6η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η Δέσποινα Μαούνη
Αθλητισμός

Στίβος: Στην 6η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η Δέσποινα Μαούνη

Η Δέσποινα Μαούνη πρωταγωνίστησε και πάλι για το τμήμα Στίβου του ΑΣΕ Δούκα, αυτή τη φορά λαμβάνοντας μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων το οποίο διεξήχθη της προηγούμενη εβδομάδα στην Κατερίνη (8 και 9 Ιουλίου 2017).

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου, η Δέσποινα συμμετείχε στον πρωινό προκριματικό του Σαββάτου, στα 100μ./εμπόδια νεανίδων όπου και ισοφάρισε το προσωπικό της ρεκόρ στα ψηλότερα εμπόδια της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας (η ίδια ανήκει στην κατηγορία κορασίδων), εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό.

Εκεί, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και, μαζί νέο προσωπικό ρεκόρ (στα ψηλά εμπόδια) με χρόνο 15,84″ και αντίθετο άνεμο 2,5μ., κατέλαβε την 6η θέση του αγωνίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια αθλήτρια, λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε κατακτήσει την 5η θέσηστο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στα Τρίκαλα με χρόνο 15,26”, έχοντας προκριθεί ως δεύτερη από τον πρωινό προκριματικό με προσωπικό ρεκόρ (15,18”)!

Στους αγώνες της Κατερίνης συμμετείχε και ο Βασίλης Λιόλιος – ερχόμενος από μια καταπληκτική περσινή χρονιά – ο οποίος είχε να αντιμετώπισει μια χρονιά Γ’ Λυκείου, με ελλιπή προπόνηση, κάτι που τελικά φάνηκε στις προσπάθειές του.

Ο Βασίλης (πέτυχε πρόσφατα να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν από τον πρωινό προκριματικό του Σαββάτου, αλλά, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, δεν συμμετείχε σε αυτόν.

Αντίθετα, αγωνίστηκε την επόμενη ημέρα στον πρωινό προκριματικό του μήκους, όπου κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Εκεί, ρίσκαρε για ένα μεγάλο άλμα που θα μπορούσε να πετύχει στην πρώτη του προσπάθεια, αλλά ήταν για λίγο άκυρος. Στη συνέχεια, κούραση και ενοχλήσεις στο γόνατο τον άφησαν τελικά στην 11η θέση.

Τέλος, ο Γιάννης Δημακουλέας έτρεξε στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, ακολουθώντας τον ρυθμό των καλών αθλητών στο μεγαλύτερο κομμάτι της κούρσας, ρισκάροντας για μια μεγάλη επίδοση. Τελικά ο αθλητής του Γιώργου Τσαλτάκη εγκατέλειψε μόλις δύο στροφές πριν το τέλος, «πληρώνοντας» την απειρία του από μεγάλους αγώνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet