Video

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων: Απειλούμαι από τον δήμαρχο Χαλανδρίου! – VIDEO

Τα θέματα των συμβασιούχων του Δήμου Χαλανδρίου ήταν το κύριο «μενού» της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017. Ωστόσο, ένα άλλο θέμα, πάλι με εργαζομένους, ήταν αυτό που μονοπώλησε μεγάλο τμήμα της συζήτησης, σε πολύ έντονους τόνους.

Ο λόγος για τη σοβαρότατη καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Ελένης Κούκα, η οποία -σε έντονα φορτισμένο ύφος- κατήγγειλε ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή της που αισθάνεται να απειλείται προσωπικώς, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο ότι, όχι μόνο επεμβαίνει σε υπηρεσιακά θέματα που την αφορούν, αλλά και ότι τηλεφωνικώς την απείλησε ότι εάν δεν σταματήσει ν’ ασχολείται με συγκεκριμένη υπόθεση, που αφορά Ρομά, θα τη «σκίσει»!

Το «Ε» δεν θα μεταδώσει πλάνα και πληροφορίες με την ουσία της υπόθεσης, καθώς η κα Κούκα έκανε αναλυτική ονομαστική αναφορά σε πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και Ρομά, σε μια υπόθεση για την οποία ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι ήδη διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Άρα, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα πορίσματά της τελευταίας προκειμένου να έχουμε σφαιρική αντίληψη του θέματος.

Εκεί που μένουμε είναι στις σοβαρές καταγγελίες της προέδρου του Συλλόγου σχετικά με τον τρόπο που την αντιμετώπισε ο δήμαρχος κι αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να ξεκαθαριστεί πλήρως, ώστε ν’ αποκαλυφθεί ποιος ευθύνεται για το βαθύ «ρήγμα» που φαίνεται ν’ ανοίγει μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων. Είναι, ίσως, πρωτόγνωρο στα αυτοδιοικητικά χρονικά να έρχεται πρόεδρος σωματείου εργαζομένων και να λέει ότι «αναγκάζεται να προσφύγει στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αυτό θα κάνει από εδώ και πέρα», γιατί δεν μπορεί ν’ ακουστεί αλλού η φωνή του.

Προφανώς ο δήμαρχος θα έχει μια άλλη οπτική για το όλο γεγονός που αφορά στην ουσία της υπόθεσης. Ωστόσο, για το εάν υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία με την κα Κούκα στο ύφος και στο ήθος που η ίδια περιγράφει δεν μπορεί να υπάρχουν πολλές… οπτικές. Είτε τα πράγματα έγιναν όπως τα περιγράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, είτε η κα Κούκα ψεύδεται και πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες που έχει αυτό. Κι είναι αλήθεια ότι, τουλάχιστον στη συνεδρίαση της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017, ο δήμαρχος δεν μας διαφώτισε στο συγκεκριμένο θέμα. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λούλας Καρατζά, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα καταγγελλόμενα, ο κ. Σίμος Ρούσσος αρκέστηκε να πει ότι «η κα Κούκα έχει πει κι άλλες φορές ψέματα».

Στο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα από την πίεση της μειοψηφίας προκειμένου να επιτραπεί στην πρόεδρο του Συλλόγου να λάβει τον λόγο, καθώς η πρόεδρος του Σώματος, Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση, έκρινε ότι δεν θα έπρεπε η κα Κούκα να μιλήσει σε εκείνο το σημείο της συζήτησης, τα όσα κατήγγειλε η πρόεδρος για τη συμπεριφορά του δημάρχου, καθώς και η απάντηση του τελευταίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet