Εναέρια μέσα περιόρισαν τη φωτιά στα Καλύβια
Κοινωνία

Εναέρια μέσα περιόρισαν τη φωτιά στα Καλύβια

Τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις νερού με το πρώτο φως της μέρας κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Η Πυροσβεστική εμφανίζεται αισιόδοξη πως κερδίζει τη μάχη.

Η κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, έχει πλέον αποκατασταθεί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται ότι το βράδυ η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής το σημαντικότερο είναι ότι προς το παρόν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε πως οι δυνάμεις της κερδίζουν τη μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε στις 16:25 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στη διασταύρωση των οδών Τενέδου και Ιόλης και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων -εντάσεως τουλάχιστον 5 μποφόρ, με ριπές που φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ- προς τη λεωφόρο Αναβύσσου, από όπου πέρασε με κατεύθυνση προς το Λαγονήσι.

Τη νύχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Κιάτου.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων.

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Softex, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννέα πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.

Πηγή: in.gr / Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet