Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

1.050 παιδιά συμμετείχαν στην Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στο Χαλάνδρι

0
215 Προβολές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου το φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου, με τη συμμετοχή 1.050 παιδιών ηλικίας 5 – 12 ετών. Στο πρόγραμμα απασχολήθηκαν 48 εκπαιδευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με διάφορες ειδικότητες, όπως μουσικοί, νηπιαγωγοί, εικαστικοί, θεατρολόγοι (απόφοιτοι τμήματος Θεατρικών Σπουδών), γυμναστές, νοσηλευτές, οι οποίοι από φέτος παρέδωσαν στα παιδιά και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.

Βασικός προσανατολισμός του Δήμου στη διαμόρφωση του προγράμματος υπήρξε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, από αυτή τη χρονιά, η ενίσχυση του δημιουργικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα του θεσμού, ώστε από τη μια τα παιδιά να μην αισθάνονται ότι η περίοδος αυτή είναι απλώς μια παράταση της σχολικής τους ζωής και από την άλλη το πρόγραμμα να μην παίρνει τη φυσιογνωμία «φύλαξης».

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του προγράμματος προς αυτή την κατεύθυνση εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου, Θύμιος Κουράσης: «Η πρόσκλησή μας προς τους πολίτες να συνδράμουν με τις προτάσεις τους στη διαδικασία βελτίωσης του θεσμού, ώστε να μην παραπέμπει στην “κουλτούρα” του σχολείου, αποδείχτηκε ότι έγινε δεκτή από πολλούς. Γονείς και εκπαιδευτικοί που ενστερνίζονται αυτή τη “φιλοσοφία” ήρθαν σε επαφή μαζί μας και συζητήσαμε πάνω στις ιδέες τους. Από την άλλη, τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όπως και οι γονείς τους φάνηκαν ενθουσιασμένοι». Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι ο αριθμός των φετινών εγγραφών είχε ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις καλύπτοντας ωστόσο το σύνολο των ενδιαφερομένων. «Φέτος προσπαθήσαμε να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα με δραστηριότητες που διατηρούν μεν τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα, αλλά επιτρέπουν στα παιδιά να νιώθουν ότι “ξεφεύγουν” από την τυπική εκπαιδευτική διαδικασία. Ελπίζουμε ότι σε αυτό το επίπεδο θα κατορθώσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα το επόμενο καλοκαίρι» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Θύμιος Κουράσης.

Η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση είναι ένας θεσμός που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών, τα οποία απασχολούνται δημιουργικά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Φέτος οι δραστηριότητες του προγράμματος, που διήρκεσε από τις 26 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου, φιλοξενήθηκαν σε έξι δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου (16ο, 5ο, 11ο, 4ο, 2ο, 12ο).

Όπως σημειώνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωση: «Η συμμετοχή στο πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου είναι δωρεάν, σε αντίθεση με αντίστοιχα προγράμματα άλλων δήμων όπου υπάρχει χρέωση. Ο Δήμος Χαλανδρίου, επιδιώκοντας τη διαρκή αναβάθμιση του προγράμματος, καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τον θεσμό διατυπώνοντας τις προτάσεις τους για το πώς θα μπορούσε να πραγματωθεί την επόμενη χρονιά με ακόμη καλύτερο τρόπο η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση, ώστε τα παιδιά που συμμετέχουν να την απολαμβάνουν με διάθεση διακοπών από τη σχολική τους ζωή».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up