Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Αγ. Παρασκευής 4-12/8
Πολιτισμός

Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Αγ. Παρασκευής 4-12/8

Το πρόγραμμα ταινιών που θα προβληθούν στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» από την Παρασκευή 4 Αυγούστου έως και το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ).

Οι προβολές διεξάγονται στον χώρο του Κινηματογράφου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες:

Παρασκευή 4 Αυγούστου – 21:00 και Σάββατο 5 Αυγούστου – 21:00 & 23:00

«Η Βασίλισσα της Ερήμου»

Έγχρωμη αμερικανική ταινία διάρκειας 100΄ σε σκηνοθεσία Βέρνερ Χέρτζογκ. Παίζουν οι: Νικόλ Κίντμαν, Ντέμιαν Λούις, Τζέιμς Φράνκο.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Γερτρούδης Μπελ, συγγραφέα, και απεσταλμένης των μυστικών υπηρεσιών στις Βρετανικής Αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η ταινία συμμετείχε στο επίσημο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Βερολίνου 2015.

Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Αυγούστου – 21:00

«Ο μικρός βασιλιάς Μάτσιους»

Έγχρωμη animation παιδική ταινία διάρκειας 88΄ σε σκηνοθεσία Σάντορ Γιέσε και Λουτζ Στούτζνερ.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στην ελληνική γλώσσα.

Ο ατακτούλης πρίγκιπας Μάτσιους είναι μόλις οκτώ χρόνων όταν έρχεται η στιγμή να διαδεχτεί στον θρόνο τον ηλικιωμένο βασιλιά. Ο κακός στρατηγός κάνει τα πάντα για να τον ρίξει από τον θρόνο, να φορέσει το στέμμα στο χοντρό του κεφάλι και να φέρει τον πόλεμο στην όμορφη χώρα τους… Ο μικρός βασιλιάς όμως με τη βοήθεια των φίλων του, θα ανατρέψει τα κακόβουλα σχέδιά του!

Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Αυγούστου – 23:00

«Mediterranea»

Έγχρωμη κοινωνική ταινία, παραγωγής 2015 και διάρκειας 107΄΄. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Τζόνας Καρπινιάνο και πρωταγωνιστούν οι: Κουντούς Σεϊχόν, Αλασάν Σι, Πάολο Σκιαρέτα, Πίο Αμάτο.

Το ανεπιτήδευτο ντεμπούτο του Ιταλού Τζόνας Καρπινιάνο αφηγείται την πορεία ενός μετανάστη από την Αφρική στη Μεσόγειο, με τον τρόπο που δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει ένα δελτίο ειδήσεων – χωρίς μελοδραματισμούς και φτηνούς εντυπωσιασμούς.

Τρίτη 8 Αυγούστου – 21:00

«Αληθινή αγάπη»

Η ταινία προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής και με τη συνεργασία της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Νορβηγική παιδική ταινία, παραγωγής έτους 2011 και διάρκειας 83΄.

Βραβευμένη νορβηγική παιδική ταινία βασισμένη σε λογοτεχνικό έργο. Η εννιάχρονη Άννα ερωτεύεται τον καινούργιο συμμαθητή της, το ίδιο και η Έλεν, το ομορφότερο κορίτσι στην τάξη. Η Άννα όμως είναι αποφασισμένη.

Βραβείο Amanda, Φεστιβάλ Βερολίνου 2011.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Αυγούστου – 21:00 & Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Αυγούστου – 23:00

«Εγώ και ο Καμίνσκι»

Έγχρωμη κομεντί, παραγωγής έτους 2015 και διάρκειας 124΄, σε σκηνοθεσία και σενάριο Βόλφγκανγκ Μπέκερ και Τόμας Βέντρικ. Πρωταγωνιστούν οι Ντάνιελ Μπρουλ και Γιέσπερ Κρίστενσεν.

Ένας ανήθικος νεαρός δημοσιογράφος προσπαθεί να κάνει στροφή στην καριέρα του γράφοντας τη βιογραφία του ξεχασμένου μεν, αλλά ολοζώντανου δε, ζωγράφου Καμίνσκι, την ιδιοφυία του περασμένου αιώνα. Κατά την κατάστρωση ενός σχεδίου εξαφάνισης του γέρου καλλιτέχνη, για να προκαλέσει τα πρωτοσέλιδα του μελλοντικού του βιβλίου, ο δημοσιογράφος καταλήγει σε μια περιπετειώδη εκδρομή με τον ίδιο τον Καμίνσκι.

Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Αυγούστου – 23:00

«Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας»

Έγχρωμη ταινία του κλασικού κινηματογράφου, παραγωγής έτους 1987 και διάρκειας 163΄. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και πρωταγωνιστούν οι Τζον Λον, Πίτερ Ο΄ Τουλ, Τζόαν Τσεν, Ρουίτσι Σακαμότο.

Η ιστορία του Που-Γι, ο οποίος ανέβηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο σε ηλικία μόλις 3 ετών για να κυβερνήσει τον κινέζικο λαό ακολουθώντας μια παράδοση χιλιετιών.

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Αυγούστου – 21:00

«Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι»

Ασπρόμαυρη δραματική ταινία, φινλανδικής παραγωγής έτους 2016 και διάρκειας 92΄. Σκηνοθετεί ο Γιούχο Κουοσμάνεν και παίζουν οι Γιάρκο Λάχτι, Όονα Αϊρόλα, και Έερο Μιλόνοφ.

Το καλοκαίρι του 1962 ο Όλλι Μάκι, ένας Φινλανδός καλοσυνάτος επαρχιώτης, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Ελσίνκι για τον παγκόσμιο πυγμαχικό τίτλο. Κι ενώ πρέπει να συγκεντρωθεί στην προπόνηση και να χάσει βάρος, αυτός συνειδητοποιεί πως είναι ερωτευμένος.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet