Οι Χανιώτες, σε αντίθεση με τους Αθηναίους, δεν χαμογελούν…
Πρόσωπα

Οι Χανιώτες, σε αντίθεση με τους Αθηναίους, δεν χαμογελούν…

Τελικώς αυτοί οι Χανιώτες φορολογούμενοι δεν έχουν τον Θεό τους. Αντί να χαμογελούν, όπως κάνουν οι Αθηναίοι -τουλάχιστον σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού- «τα παίρνουν στο κρανίο», εισβάλλουν σε εφορίες και τα κάνουν γυαλιά καρφιά.

Σαφέστατα και οι υπάλληλοι της όποιας εφορίας δεν είναι υπεύθυνοι για τη φορολογική πολιτική, η οποία χαράσσεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Από την άλλη, ωστόσο, δεν θα βιαστούμε να καταδικάσουμε τη Χανιώτισσα που βγήκε εκτός εαυτού, γιατί δεν γνωρίζουμε τι ήταν αυτό που την ώθησε στην ακραία συμπεριφορά της, έστω κι αν αυτή ξέσπασε σε ανθρώπους που δεν ευθύνονταν.

Δυστυχώς, ο Έλληνας φορολογούμενος είναι το πρόσωπο των τελευταίων χρόνων, καθώς καλείται να πληρώσει όλα τα «σπασμένα» των αλλοπρόσαλλων οικονομικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά.

Κρατήστε τους ακόλουθους αριθμούς: Από τα τέλη Ιουλίου έως και τα τέλη Ιανουαρίου 2018 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 3,7 δισ. ευρώ (φόρος εισοδήματος), 3,2 δισ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ (προσδοκώμενες εισπράξεις περίπου 2,65 δισ. ευρώ) και 1,1 δισ. ευρώ τέλη κυκλοφορίας. Σύνολο περίπου 8 δισ. ευρώ.

Πόσο εύκολο είναι αυτό; Μα το έδειξαν τα πρώτα σχετικά στοιχεία. Ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος κι έπεται συνέχεια…

Τελικώς, θα μας λύσει την απορία ο πρωθυπουργός πού στο καλό κυκλοφορεί και βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα κι ευχαριστημένους πολίτες; Όχι, τίποτε άλλο, αλλά για να πάμε να τους συναντήσουμε κι εμείς και να μάθουμε τι παίρνουν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet