Μεγάλος αριθμός εθελοντών δρόσισε… το Πεντελικό, παρά τον καύσωνα
Αυτοδιοίκηση

Μεγάλος αριθμός εθελοντών δρόσισε… το Πεντελικό, παρά τον καύσωνα

Παρά τον καύσωνα μεγάλος αριθμός εθελοντών, εργαζομένων και αιρετών αψήφησαν τη ζέστη και συμμετείχαν στο 4ο Πότισμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για το 2017, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού, η οποία είχε δεντροφυτευτεί με μεγάλη επιτυχία κατά τη χειμερινή περίοδο του 2016 και την εαρινή περίοδο του 2017. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Στη δράση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τουρισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Κηφισιάς, Ζέτη Κασιμάτη και ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους Κηφισιάς, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Χαλανδρίου, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα της Άνοιξης.

Στη δράση συμμετείχαν, επίσης, παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, έδωσαν δροσιά και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, παρά τις καιρικές συνθήκες καύσωνα που επικρατούν, η προσέλευση των εθελοντών και ευαισθητοποιημένων πολιτών στο σημερινό μας κάλεσμα για δράση ποτίσματος, εδώ στον Κοκκιναρά στο Πεντελικό. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ισχυρό άνεμο που επικρατεί που μας αναγκάζουν να είμαστε σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής, συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, για να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε το χειμώνα, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα από αυτά. Με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Κηφισιάς και του “Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον” και τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του ΣΠΑΠ, του Δήμου Κηφισιάς και Δήμων – μελών, συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε τον χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις.

»Τα ποτίσματα, ειδικά κάτω από αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε τόσο εμείς στον ΣΠΑΠ, αλλά και οι Δήμοι – μέλη μας για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό.

»Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον του Πεντελικού. Δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι, ή ψυχικά άρρωστοι ή με άγνωστα κίνητρα άνθρωποι καταστρέφουν το πράσινο, αποδεικνύοντας ότι αδιαφορούν για το περιβάλλον στο οποίο θα ζουν οι συνανθρώποι τους και τις επόμενες γενιές. Οι συνεχείς και αλλεπάλληλοι εμπρησμοί τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε αστικές και περιαστικές περιοχές του Αμαρουσίου, της Παλλήνης, της Ανθούσας, της Σαρωνίδας και του Γαλατσίου, είναι περιστατικά τα οποία δημιουργούν βάσιμες υποψίες και ερωτηματικά για τα κίνητρα των δραστών. Είμαστε εδώ για να τους δείξουμε ότι η εγκληματική τους δράση δεν μας καταβάλει, αντιθέτως μας πεισμώνει και όσο εκείνοι επιχειρούν να καταστρέψουν το πράσινο στο Πεντελικό και στην Αττική γενικότερα, τόσο εμείς με την επιφυλακή, την εγρήγορση, την άμεση επέμβαση και συνδρομή μας όπου και αν χρειασθεί, καθώς και με τις συνεχείς περιβαλλοντικές δράσεις μας όπως η σημερινή θα πασχίζουμε νυχθημερόν για την προστασία και την αναγέννησή του περιβάλλοντος.

»Είμαστε αισιόδοξοι και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στις δράσεις μας. Σημαντική και η παρουσία της νέας γενιάς που αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο κάθε πρωτοβουλία και δράση του Συνδέσμου μας. Σε αυτά τα νέα παιδιά οφείλουμε να διδάξουμε την ευαισθησία και την αγάπη για το περιβάλλον και το Πεντελικό, ώστε αύριο να μας διαδεχθούν επάξια στην προσπάθεια για διατήρηση και ανάπλαση του.

»Η σημερινή μας δράση δεν επηρεάζει στο παραμικρό την κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας και επιφυλακής στην οποία βρισκόμαστε λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ενισχυμένων ανέμων και άρα της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά. Τα Πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι επανδρωμένα με πυροφύλακες και τα οχήματα του Συνδέσμου είναι έτοιμα να επέμβουν ανά πάσα στιγμή και ώρα, όπου και αν απαιτηθεί».

Ο ΣΠΑΠ, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ευχαριστεί τον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΪ, Γιάννη Σπανολιό, και τοΝ δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΧΤΥΠΟΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και Vrilissia News. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, και τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet