Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Καρνάκ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου… προσγειώνεται στο Θέατρο Ρεματιάς

0
277 Προβολές

Η νέα συναυλία της μουσικής ομάδας ΡΟΔΑ με έργα Γκουρτζίεφ / ντε Χάρτμαν και τίτλο «Καρνάκ: Το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» παρουσιάζεται την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 21:00, στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – «Νύχτες Αλληλεγγύης».

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και την ενορχήστρωση της συναυλίας υπογράφει η Μαρία Περετζή.

Τα μουσικά κομμάτια που παρουσιάζονται στη συναυλία συγκέντρωσε ο Έλληνας φιλόσοφος Γκουρτζίεφ (Γεώργιος Γεωργιάδης, 1866-1949) από τον Πόντο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή και, στη συνέχεια, τα προσάρμοσε στο πιάνο και τη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής του διδασκαλίας.

Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τα εξαιρετικά φωνητικά και τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που ανατρέπει κάθε προηγούμενο μουσικών ακουσμάτων, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σημερινή εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

Η μουσική χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη εσωτερική πνευματικότητα και γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φιλοσοφικού έργου του Γκουρτζίεφ, και της σημασίας που έχει αυτό για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Συντελεστές της συναυλίας «Κάρνακ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου»:

Τάκης Πατερέλης (πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά, χανκ ντραμς, φωνητικά), Μαρία Θωϊδου (σόλο φωνή), Σταύρος Κάππας (σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά), Γιώργος Ντούνης (κρουστά, φωνητικά, θιβετιανά μπολ, ντιτζεριντού), Αλέξανδρος Περετζής (μπάσο, κιθάρα, τζουράς, θιβετιανά μπολ,φωνητικά), Ίρις Μπαγλανέα (τραγούδι, φωνητικά, τζουράς), Ιουλία Βεντίκου (φωνητικά, πλήκτρα), Άννα Κυπραίου (άρπα, φωνητικά), Πάτυ Παπαγεωργίου (φωνητικά).

Εισιτήρια:

  • Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr: 12 ευρώ.
  • Τηλεφωνικώς στον αριθμό τηλεφώνου 11876.
  • Στα καταστήματα: Seven Spots – Reload stores – Media Markt, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, athinorama.gr – Viva kiosk Σύνταγμα.
  • Είσοδος: 15 ευρώ
  • ΑμεΑ: 10 ευρώ (στο ταμείο του θεάτρου)

Κρατήσεις στους αριθμούς τηλεφώνου: 210 2836763, 6976 033948, 6937 422456.

Λίγα λόγια για τη Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ:

Η Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ ιδρύθηκε από τη Μαρία Περετζή πριν από 26 χρόνια.

Έκτοτε η ομάδα έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις με άξονα παγκόσμιους μύθους και έχει πραγματοποιήσει μουσικές συναυλίες κυρίως με τη μουσική του Έλληνα φιλόσοφου του Πόντου Γκουρτζίεφ (Γεώργιος Γεωργιάδης, 1866-1949).

Η ΡΟΔΑ με την καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή μελετάει μέσα από το θέατρο και τη μουσική τις φιλοσοφικές ιδέες του Γκουρτζίεφ σε ένα πρακτικό και βιωματικό επίπεδο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up