Λ. Μαγιάκης: Ανεξέλεγκτα τα μεγάλα συμφέροντα αρκεί να πληρώνουν τέλη
Ποιότητα Ζωής

Λ. Μαγιάκης: Ανεξέλεγκτα τα μεγάλα συμφέροντα αρκεί να πληρώνουν τέλη

Σε ιδεολογικό επίπεδο «μετατοπίζει» την αντιπαράθεση με τη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά υπηρεσιών του Εφετείου στην πόλη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Λευτέρης Μαγιάκης.

Ανταπαντώντας στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο επικεφαλής της Ενότητας Ανατροπής και Έργο για το Μαρούσι κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη ότι καθορίζει το «πολεοδομικό χάος» και την «περιβαλλοντική υποβάθμιση» στο Μαρούσι με βάση εάν αυτός που την προκαλεί καταβάλλει ή όχι ανταποδοτικά τέλη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μαγιάκη:

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σε σχετική δήλωσή μου για τη μη μεταφορά του Εφετείου στο Μαρούσι είναι αποκαλυπτική. Επιβεβαιώνει αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και 20 χρόνια, ότι δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην πόλη μπορούν να καταστρέφουν τις γειτονιές της, αρκεί να πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη.

Κι αυτό συμβαίνει διαχρονικά μέχρι και σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη κυβερνήσεων, περιφερειών, αλλά και δημοτικών Αρχών.

Ο διαχωρισμός που επιχειρείται από τη διοίκηση μεταξύ κρατικών μεγάλων κτηρίων και ιδιωτικών δεν είναι ιδεολογικά ουδέτερος. Το ιδιωτικό κτήριο που έχει έχει πάρκινγκ και πληρώνει τέλη είναι καλό, το κρατικό είναι κακό επειδή ούτε πάρκινγκ έχει, ούτε πληρώνει -κακώς- ανταποδοτικά τέλη. 

Αστεία πράγματα! Δημιουργούν και τα δύο το ίδιο πολεοδομικό χάος και περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Τέλος, για μια ακόμη φορά, ξεκαθαρίζουμε ότι, σε αντίθεση με άλλους που «λοξοκοιτάζουν» προς τη Βουλή, αλλά δηλώνουν αυτοδιοικητικοί, ένα και μόνο μεγάλο φορτίο κουβαλάμε· να είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικώς στον μαρουσιώτικο λαό, από τον οποίο κρινόμαστε αποκλειστικώς.

Και κάτι πολύ σημαντικό· θα πάρετε επιτέλους θέση να κηρύξετε ανεπιθύμητη την ύπαρξη γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη; Ή και γι’ αυτό είσαστε σύμφωνοι, αρκεί να πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη;

Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet