Η Περιφέρεια Αττικής «έκοψε» την ΟΧΕ Βορείου Τομέα – Εξηγήσεις ζητεί ο Δήμος Αμαρουσίου
Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Αττικής «έκοψε» την ΟΧΕ Βορείου Τομέα – Εξηγήσεις ζητεί ο Δήμος Αμαρουσίου

Αιτιολογημένη θέση για τους λόγους απόρριψης της πρότασης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Βόρειου Τομέα ζητεί από την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμος Αμαρουσίου ως επικεφαλής των Δήμων που συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

Μετά τη δημοσιοποίηση από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) που έλαβαν έγκριση και με δεδομένο ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές η πρόταση που κατατέθηκε για τον Βόρειο Τομέα και έχει αναπτυξιακό πυρήνα το Μαρούσι, ζητάμε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής να μας καταθέσει αιτιολογημένη θέση για τους λόγους της μη έγκρισης της πρότασής μας, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σχετική πρόκληση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ως επικεφαλής των Δήμων που συμμετέχουν στη κατάθεση της ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τη συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» (ΜΕΑΠ) της Αττικής, εκφράζει την έκπληξή του για τη μην έγκριση του φακέλου που υποβλήθηκε.

Για τον λόγο αυτό θα αξιοποιήσει όλα τα προβλεπόμενα μέσα προκειμένου να λάβει την αναγκαία πληροφόρηση για τους λόγους απόρριψης της πρότασης.

Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι οι λόγοι απόρριψης εδράζονται στα κριτήρια της σχετικής πρότασης και δεν έχουν παρεισφρήσει άλλου είδους παράγοντες και σκοπιμότητες.

Με δεδομένο ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από την Ευρώπη και έχουν ως τελικό αποδέκτη τους πολίτες και δημότες μας θέλουμε να ενημερωθούμε το συντομότερο δυνατό για το τι έχει συμβεί.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση υπεβλήθη από τους Δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης και Φιλοθέης – Ψυχικού, με τν συγκρότηση «Εταιρικής Συνεργασίας» και τη σύσταση κοινής «Αστικής Αρχής» με την επωνυμία «Εταιρική Σχέση Βόρειου Τομέα Αθηνών» («North Athens Partnership»).

Ο πληθυσμός της περιοχής παρέμβασης  ανέρχεται στα 420.423 άτομα και αποτελεί το 71% του συνολικού πληθυσμού του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Στον Στρατηγικό Στόχο της πρότασης ήταν η ανάδειξη της ειδικής αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής, αλλά και της Αττικής γενικότερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet