Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ένα «success story»
Οικονομία-Αγορά

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ένα «success story»

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ένα «success story» εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θέτοντας ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση, χωρίς να ζημιώσει τους φορολογούμενους των υπόλοιπων κρατών.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στην πρόθεση των πιστωτών να προχωρήσουν σε περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρέχον πρόγραμμα και υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος, επίσης, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «μία ειδική περίπτωση», επικαλούμενος τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε και την αδύναμη δημόσια διοίκηση. «Γι’ αυτό οι προσπάθειες σταθεροποίησης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, επτά χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας» εξήγησε.

Όσον αφορά στο τρίτο πακέτο στήριξης, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από τα 86 δισ. ευρώ, τα οποία προβλέπονται από τη συμφωνία του 2015.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ESM χαιρέτισε την πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάνοντας λόγο για «αξιόλογη πρόοδο». «Στη Γερμανία, ακούω συνέχεια ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα, αλλά αυτό αποτελεί προσβολή προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στην επίτευξη πρωτογενούς αποτελέσματος για το 2016, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Το πιο σημαντικό μέτρο ήταν η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, του συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και του τραπεζικού συστήματος» σημείωσε, καταλήγοντας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet