Ας είναι το μήνυμα ξεκάθαρο
Πρόσωπα

Ας είναι το μήνυμα ξεκάθαρο

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, οι ψηφοφόροι αποτελούμε τα πρόσωπα της εβδομάδας. Όλα για εμάς γίνονται. Οι συγκεντρώσεις, οι αφισοκολλήσεις, οι περιοδείες, τα πάντα. Μπροστά στα τηλεοπτικά παράθυρά μας “σφάζονται” καθημερινά υποψήφιοι που προσπαθούν να κερδίσουν την ψήφο μας. Κι όσο πιο πολύ “σφάζονται” αυτοί, τόσο προβληματιζόμαστε εμείς για τον ποιον θα ψηφίσουμε. Κι αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές τα πράγματα φαίνονται απλούστερα (ένας από τους δύο… μονομάχους θα βγει και θα κυβερνήσει από 1ης Σεπτεμβρίου), στις ευρωεκλογές τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα.

Πάνε οι παλιές καλές(;) εποχές όπου, καθώς είχαμε λίγο πολύ λυμένα τα βασικά βιοτικά προβλήματα, ψηφίζαμε για ιδεολογίες και μιαν άλλη ποιότητα ζωής, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ξαφνικά βρεθήκαμε να συζητάμε εκ νέου τα αυτονόητα (π.χ. εργασία, κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία…). Αυτό το βίαιο πισωγύρισμα αποτελεί πραγματικό μάθημα ζωής για το πόσο εύθραυστος κι ευμετάβλητος είναι ο δήθεν ακλόνητος μικρόκοσμός μας, για το πόσο διαπραγματεύσιμα είναι τα δήθεν αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας.

Άραγε, πήραμε το μάθημα; Κατανοήσαμε πως ό,τι πετυχαίνουμε έως ένα σημείο στη ζωή μας (προσωπική και συλλογική) μπορεί να γίνει στάχτη αύριο, εάν δεν το περιφρουρήσουμε με σοβαρότητα, συνέπεια και πολλή δουλειά; Την απάντηση θα τη δώσουμε την Κυριακή στην κάλπη. Αρκεί το μήνυμα που θα στείλουμε να είναι ξεκάθαρο, ώστε να μην επιτρέπει διπλές και τριπλές αναγνώσεις του τύπου “και με αυτούς πάμε κι εκείνους δεν αφήνουμε”. Ας πάρουμε έναν δρόμο κι ας τον ακολουθήσουμε χωρίς άλλα πισωγυρίσματα και λοξοδρομίσματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet