Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Γιάννης Γιαννόπουλος: Δεν έφυγα ποτέ από το «σπίτι» του ΑΣΕ Δούκα

0
158 Προβολές

Το μπασκετικό τμήμα του ΑΣΕ Δούκα ολοκληρώνει τις πρώτες στρατηγικές κινήσεις του ενόψει των υποχρεώσεων της νέας αγωνιστικής  χρονιά, όπως ενημερώνει στην ιστοσελίδα του.

Κεντρικό ρόλο σε αυτό τον σχεδιασμό αναμένεται να παίξει ο coach Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος επιστρέφει στην αγαπημένη του ομάδα μετά από διάλειμμα δύο χρόνων, βγαίνοντας μπροστά σε μια προσπάθεια ανάπτυξης με βάση τους νεαρούς παίκτες της ομάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός μετράει συνολικά 10 χρόνια παρουσίας στον πάγκο των «μπλε» -περίπου το ένα τρίτο της καριέρας του- και επιστρέφει για τρίτη φορά σε αυτόν, «με στόχο να ηγηθεί μιας σημαντικής και άκρως προκλητικής φιλόδοξης προσπάθειας», όπως αναφέρεται.

Στο σχόλιο «επιστροφή στο σπίτι», ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν έφυγα ποτέ από το σπίτι, απλώς ήμουν σε άλλο δωμάτιο…», ενώ σχετικά με τη «νέα στρατηγική» που καλείται να υλοποιήσει η ομάδα, δηλώνει: «Ο ΑΣΕΔ είναι ένα μεγάλο σωματείο και έχει τη δική του ιστορία στον χώρο, μια ιστορία που μετράει περίπου 40 χρόνια και πολλές διακρίσεις… Έχει την εμπειρία και τους ανθρώπους ώστε να ξεπερνά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, συνεχίζοντας να προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτό θα κάνει και τώρα…».

Ο στόχος δυνατών υποδομών, που θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν σε εθνικό επίπεδο, παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα και πλέον αναβαθμίζεται ο ρόλος των πρωταθλητών Εφήβων και Νέων, οι οποίοι καλούνται ν’ αποκτήσουν σημαντικό ρόλο και στη στελέχωση της ανδρικής ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να έρθει άμεσα σε επαφή με όλους τους αθλητές που ανήκουν στην ομάδα και μπορούν να έχουν ρόλο στην Α2, προκειμένου να δώσει το στίγμα και να εξηγήσει την φιλοσοφία της όλης προσπάθειας.

Παράλληλα, θα εξετάσει τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν για ενίσχυση του ρόστερ με κάποιους έμπειρους αθλητές που θα βοηθήσουν τους νέους και θα ηγηθούν αγωνιστικά.

Η στελέχωση του προπονητικού team από το ανδρικό μέχρι και τις ακαδημίες είναι ακόμη μια επείγουσα διαδικασία που πρέπει έγκαιρα να ολοκληρωθεί, καθώς οι μέρες περνούν και η έναρξη προετοιμασίας των ομάδων είναι κοντά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up