Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Αγ. Παρασκευής 20 – 24/8
Πολιτισμός

Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Αγ. Παρασκευής 20 – 24/8

Το πρόγραμμα ταινιών που θα προβληθούν στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» από την Κυριακή 20 έως και την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ).

Οι προβολές διεξάγονται στον χώρο του Κινηματογράφου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες:

Κυριακή 20 & Δευτέρα 21 Αυγούστου – 21:00

«Μάγια η Μέλισσα» 

Έγχρωμη animation παιδική ταινία, αυστραλογερμανικής παραγωγής έτους 2015 και διάρκειας 88΄ σε σκηνοθεσία Άλεξ Στάντερμαν.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στην ελληνική γλώσσα.

Η Μάγια αμφισβητεί τους αυστηρούς κανόνες που διέπουν την κυψέλη προτού καν ανοίξει τα φτερά της. Ένας από αυτούς είναι να μην εμπιστεύεται τα άλλα έντομα του λιβαδιού… Αλλά η καλοκάγαθη και τολμηρή μέλισσα δεν μπορεί παρά να παραβιάσει τις άνωθεν εντολές.

Κυριακή 20 & Δευτέρα 21 Αυγούστου – 23:00

«Το μέλλον»

Έγχρωμη δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής έτους 2016 και διάρκειας 102΄. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μία Χάνσεν-Λαβ και παίζουν οι: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρσόν, Εντίθ Σκομπ.

Καθηγήτρια φιλοσοφίας και παντρεμένη με δύο παιδιά, η παθιασμένη με τη δουλειά και τους γύρω της Ναταλί πρέπει να βρει χρόνο να φροντίσει και την κτητική μητέρα της. Όταν ο άντρας της, της ανακοινώνει πως έχει ερωμένη, εκείνη πρέπει να επανεκτιμήσει τη ζωή της από την αρχή.

Τρίτη 22 Αυγούστου – 21:00

«Τα πρόβατα δεν χάνουν το τραίνο»

Η ταινία προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής.

Έγχρωμη κωμωδία καταστάσεων, ισπανικής παραγωγής έτους 2014 και διάρκειας 103΄. Σκηνοθεσία: Αλβάρο Φερνάντεθ Αρμέρο.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας 2016.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Τετάρτη 23 & Πέμπτη 24 Αυγούστου – 21:00

«Ο Χορευτής»

Έγχρωμο ντοκιμαντέρ, αγγλορωσικής παραγωγής έτους 2016 και διάρκεια 85΄ σε σκηνοθεσία Στίβεν Κάντορ.

Η θαυμαστή όσο και αυτοκαταστροφική καριέρα του Ουκρανού Σεργκέι Πολούνιν, του σπουδαιότερου σύγχρονου χορευτή, ο οποίος στα 19 του χρόνια έγινε ο νεαρότερος σολίστας των Βασιλικών Μπαλέτων του Λονδίνου και στα 22 του παραιτήθηκε από αυτά.

Τετάρτη 23 & Πέμπτη 24 Αυγούστου – 23:00

«Ζabriskie Point»

Έγχρωμη σινεφίλ ταινία του κλασικός κινηματογράφου, παραγωγής 1970 και διάρκειας 110΄. Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι. Παίζουν οι: Μαρκ Φρέσετ, Ντάρια Χάλπριν, Ροντ Τέιλορ.

Μέσα από τη χαλαρή ιστορία ενός νεαρού πολιτικοποιημένου ακτιβιστή και της γραμματέως ενός επιχειρηματία, την τυχαία συνάντησή τους, τον έρωτά τους, την περιπλάνησή τους στην έρημο, τη δολοφονία του νέου από τους αστυνομικούς και την επιστροφή της ηρωίδας στην καθημερινότητά της, ο Αντονιόνι καταθέτει τη δική του ματιά στα sixties στις ΗΠΑ, στον διαρκή εφιάλτη της καταναλωτικής κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet